Шюлер поема Automotive Aftermarket в Schaeffler

27.04.2021

Шюлер поема Automotive Aftermarket в Schaeffler

Надзорният съвет на Schaeffler AG е одобрил на извънредно заседание назначаването на 46-годишния Йенс Шюлер за нов изпълнителен директор (CEO) на подразделението за автомобилни резервни части, считано от 1 януари 2022 г.

[✕]Той наследява на поста Михаел Сьодинг (59 г.), който, след като 20 години работа за Schaeffler, ще се пенсионира по свое желание в края на годината. Сьодинг успешно създаде и разработи подразделението за автомобилни резервни части като световен лидер на пазара. През 2020 г. Automotive Aftermarket, където работят около 1700 служители, отчете приходи от 1,64 млрд. евро.

Г-н Сьодинг е завършил индустриално инженерство и започва кариерата си при известен производител на гуми през 1989 г. След различни позиции в сектора на вторичния пазар, той се присъединява към Schaeffler Group през 2002 г.

Първоначално поема управленски функции в областта на продажбите и маркетинга. От 2009 до 2017 г. отговаря за бизнеса с резервни части на Schaeffler на глобално ниво. Със създаването на Automotive Aftermarket г-н Сьодинг е назначен за член на Изпълнителния съвет на Schaeffler AG.

Наследникът му има дългогодишен опит в областта на стратегията, продажбите, маркетинга и дигитализацията. Завършил е икономика през 2003 г. и веднага е назначен в групата като асистент на президента, който е и CEO на Schaeffler Automotive Aftermarket. От 2011 година е президент за пазара на резервни части в Северна Америка. От 2018-а отговаря за глобалните продажби и маркетинга в подразделението за резервни части.

<< Обратно към новините