Multivan и свободата на максималната трансформация

26.04.2021

Multivan и свободата на максималната трансформация

Multivan е майсторът на трансформацията: семеен автомобил, бизнес шатъл, транспортьор на спортна екипировка, ван, кемпер с място за спане, превозно средство за всичко.

[✕]Първото поколение на Multivan, пуснато на пазара през 1985 г., спечели с тази концепция. Това е ДНК-то на моделната линия. С всеки нов Multivan гъвкавостта на интериора е допълнително усъвършенствана. Volkswagen Commercial Vehicles представя тази година следващия етап от еволюцията на култовото превозно средство: новия Multivan. Той ще има най-гъвкавата интериорна система, която някога е имал Bulli.

Нищо не остава така, както е било. И все пак всичко е такова, каквото трябва да бъде в един Multivan. Висока позиция на седене отпред и до пет подвижни отделни седалки отзад. При желание вторият ред седалки може да се завърти на 180 градуса, позволявайки задните седалки да бъдат подредени в типичното за Multivan „лице в лице“. Това е концепция, която произхожда от Multivan T3 и е печеливша формула в продължение на повече от 35 години. Сега е настъпило времето за още една голяма стъпка - новият Multivan ще пренесе уникалната интериорна концепция на T3, T4, T5, T6 и T6.1 в бъдещето.

Алберт Кирцингер, ръководител дизайн в Volkswagen Commercial Vehicles, обяснява в кратко видео защо гъвкавите седалки и средната седалка, която е едновременно подвижна и сменяема, са толкова важни за Multivan: „Това е чудесно и практично. Една кола е практична, ако може да се използва гъвкаво. За тази цел създадохме нова система за сядане. Можете лесно да намерите място, за да вкарате спортното си оборудване, планинско колело или сърф в това пропорционално пространство. С тези седалки всичко е възможно в новия Multivan.“

Оттук нататък ще има само отделни седалки - седалката пейка на третия ред е премахната. В същото време новите индивидуални седалки на втория и третия ред са станали много по-леки. Сега те могат да бъдат преместени изключително бързо, а също така извадени и поставени обратно с най-голяма лекота. Това е така, защото Volkswagen Commercial Vehicles е преработил и релсовата система. Сега тя е от края до втория ред за сядане.

Това прави подреждането на седалките по-гъвкаво от всякога. Тъй като триместната задна пейка е отстъпила място на отделни седалки, в бъдеще ще бъде възможно, просто да премахнете седалките от едната страна на автомобила или безпроблемно да избутате средната седалка на третия ред напред, за да освободите първия ред за сядане за транспортиране на скъпи състезателни велосипеди или за електронни велосипеди. От 1985 г. насам всеки Multivan има маса в салона. Тя също е преоткрита от Volkswagen Commercial Vehicles - вече е по-функционална отвсякога и благодарение на новата релсова система, може да бъде закачена във всяка позиция.

<< Обратно към новините