Булмаркет закупи още нови влекачи IVECO на LNG

22.04.2021

Булмаркет закупи още нови влекачи IVECO на LNG

На 20 април Русе Трак Сервиз, официален дилър и сервиз на IVECO за централната част на северна България, предаде на Булмаркет ДМ девет нови влекача S-Way 460 NP, работещи на метан.

[✕]Шест от новите машини са на втечнен природен газ (LNG), другите са на компресиран газ (CNG), за който в страната е изградена гъста мрежа от зарядни станции.

Павлин Бошнаков, собственик и управител на Русе Трак Сервиз, връчи ключовете на Станко Станков, управител на Булмаркет ДМ ООД. Така в парка на транспортната компания на Булмаркет ДМ вече има 9 машини на LNG и 10 на CNG, като идеята е този брой да се увеличи с разширяването на бизнеса. За да влязат по-скоро в експлоатация част от новите влекачи дори не бяха брандирани.Г-н Станков съобщи, че се предвижда изграждането на зарядни станции за LNG в Бургас, Пловдив и София. Избрано е оборудването за обектите в първите два града. Разглеждат се и възможностите за изграждане на такива обекти във Видин и Кулата. Това ще позволи LNG камиони да се движат между Европа и Турция, тъй като LNG станции има в Будапеща, Белград и Истанбул.

Подробности по темата очаквайте в бр. 5 на сп. КАМИОНИ

<< Обратно към новините