Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Volta Trucks с ново оперативно ръководство

15.04.2021

Volta Trucks с ново оперативно ръководство

Volta Trucks, водещ производител на изцяло електрически превозни средства за работа, обяви назначаването на новия си главен изпълнителен директор и изпълнителен председател. Компанията се готви да продължи напред със следващия етап от корпоративното си развитие.

[✕]Есса Ал-Салех е назначен за главен изпълнителен директор на Volta Trucks AB и Volta Trucks Ltd от 12 април. Той е добре известен в компанията, тъй като е нейн много активен председател на Съвета на директорите от септември 2020 г. Есса се присъединява към Volta Trucks от Agility Logistics, където прекарва 13 години като президент и главен изпълнителен директор. По това време Agility нараства от операции в една държава с 300 служители и 150 милиона долара приходи, до компания, работеща в над 100 държави с 18 000 служители и 4 милиарда долара приходи.

Едновременно с това Карл-Магнус Норден, основател на Volta Trucks, е назначен за изпълнителен председател на Съвета на директорите и ще бъде утвърден на поста на предстоящото Общо събрание на компанията с подкрепата на най-големите акционери. Предишният главен изпълнителен директор на компанията, Роб Фаулър, се оттегля поради лични причини и остава акционер в компанията.

Коментирайки назначението си, Есса Ал-Салех каза: „Много съм щастлив да бъда назначен за главен изпълнителен директор на Volta Trucks, тъй като съм председател на борда от септември 2020. Намираме се във ключов момент на голяма трансформация в автомобилната индустрия. Volta Trucks е в основата на тази трансформация, изграждайки първите напълно електрически големи превозни средства в подкрепа на декарбонизацията в логистиката, подобрявайки средата в центъра на градовете за всички жители. В Agility Logistics имах възможност да превърна една компания в наистина глобална организация.

Да успеем да го направим втори път е вълнуваща привилегия и с нетърпение очаквам да оглавя ръководния екип на компанията, докато започваме следващия етап от развитието и растежа на компанията. Бих искал да благодаря на Роб за усилията му в ръководството на компанията през последните 14 месеца и за пускането на Volta Zero, което позиционира Volta Trucks добре за следващата критична фаза."

Основателят и изпълнителен председател на Съвета на директорите Карл-Магнус Норден добави: „Volta Trucks продължава да расте и да се мащабира, докато се придвижваме напред по пътя си. Доволен съм, че привлякохме талант от световна класа в компанията, за да подпомогнем нашата мисия и да постигнем целите си. Човек от калибъра на Есса Ал-Салех е доказателство за това. Като председател той донесе големи ползи за мен и управителния съвет, и съм много щастлив, че вече можем да използваме неговия опит и способности като главен изпълнителен директор, докато продължаваме да надграждаме нашите вълнуващи планове занапред."

<< Обратно към новините