IVECO и Plus ще разработват автономни камиони

13.04.2021

IVECO и Plus ще разработват автономни камиони

IVECO, бранд на CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI) и пионер в производството и пазарната реализация на превозни средства, задвижвани от алтернативни горива, подписа меморандум за разбирателство с Plus за съвместно разработване на автономни камиони.

[✕]


 

Съгласно условията на необвързващия договор, IVECO и Plus ще интегрират в най-новото поколение тежкотоварни камиони S-WAY системата за напълно автономно шофиране PlusDrive. Щ бъде проучено и евентуално разработено използването на втечнен природен газ (LNG) в съвместно разработените автономни камиони.

Партньорството съчетава опита на IVECO в разработването, производството и продажбите на тежкотоварни камиони, с най-модерната технология за автономно шофиране на Plus. Това ще доведе до безопасен, икономичен и нарежден самоуправляващ се камион, които ще има бърза реализация на пазарите в цяла Европа и по света.

Марко Ликардо, главен технологичен и дигитален директор на IVECO, заяви: „Сътрудничеството ни с Plus представлява отлична възможност за ускоряване на развитието в най-високите нива на автоматизация за тежкотоварните автомобили. IVECO вече работи по ADAS решения заедно с избрани компании, но що се отнася до автономност от ниво 4, е необходимо да създадем екосистема от партньори. Благодарение на технологичното си лидерство, нестандартните решения и установените взаимоотношения със същите ключови доставчици на компоненти, Plus е идеалният партньор за нас в ускоряването на този процес."

„Ние сме развълнувани да си партнираме с IVECO, която споделя нашата визия за по-безопасно и устойчиво бъдеще чрез използването на автономни камиони“, каза Шон Кериган, главен оперативен директор и основател на Plus. „Нашите екипи ще работят в тясно сътрудничество за разработване и внедряване на автономни камиони, включително и такъв, който се захранва с природен газ. Глобалното присъствие на IVECO в над 160 страни ще ни позволи да ускорим нашето пазарно разгръщане и да увеличим въздействието на нашата технология за автономно шофиране."

Plus, със седалище в Силициевата долина, прилага технология за пълно автономно самоуправление на камиони, която се надява да внедри масово в комерсиалния транспорт.

<< Обратно към новините