Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Volta Zero може да се произвежда в Испания

08.04.2021

Volta Zero може да се произвежда в Испания

Volta Trucks, водещ производител на изцяло електрически автомобили за работа, потвърди, че проучва възможността за производство на Volta Zero в Испания.

[✕]


 

Компанията официално е изразила интерес към проекта Decarbonisation Hub в рамките на бившите производствени мощности на Nissan в Барселона. Барселона е една от няколкото производствени опции, които в момента се разглеждат, заедно с други потенциални обекти във Великобритания и Европа.

Volta Zero пристига в Испания, за да продължи своята европейска обиколка с изложения за клиенти, и стартира нов испански уебсайт - www.voltatrucks.com/es. Volta Zero ще бъде показана в MercaMadrid между 12 април и 22 април. След това превозното средство ще бъде прехвърлено в MercaBarna и Eixample District в Барселона, където ще бъде показано между 26 април и 6 май 2021 г.

Главният технологичен директор на Volta Trucks, Киел Валоен казва: „Разглеждаме и оценяваме редица европейски производствени партньори и съоръжения в продължение на месеци и стесняваме обхвата до малка група финалисти. Сглобяването на Volta Zero в Испания би могло да представлява интерес, за да обслужва южноевропейските градове, за които декарбонизацията става все по-важен приоритет. Възможността да произведем Volta Zero в Барселона може да бъде интересна за нас."

Volta Zero е първото в света специално построено изцяло електрическо 16-тонно превозно средство, предназначено за вътрешни градски доставки на товари. То намалява въздействието върху околната среда при доставки на товари в центъра на града. Проектиран от нулата с чисто електрически пробег от 150 - 200 км (95 - 125 мили), Volta Zero ще елиминира приблизително 1,2 милиона тона CO2 до 2025 година.

Безопасността е във философията на Volta Trucks, с амбицията да бъде най-безопасният производител на големи автомобили за работа. Volta Zero е проектиран за електрическо ползване от самото начало, което улеснява промяната на стъпките за безопасностт на превозното средство, водача и пешеходците.

Благодарение на отстраняването на двигателя с вътрешно горене, операторът на Volta Zero е с централно положение за шофиране, с много по-ниска височина на седалката от тази на конвенционалния камион. Тази комбинация, плюс дизайна на кабината в стил „стъклена къща“, дава на водача широка видимост от 220 градуса, свеждайки до минимум опасните слепи зони. Прототипът на Volta Zero стартира през септември 2020 г., като първите превозни средства се очаква да работят с клиенти в края на 2021 г.

<< Обратно към новините