ZF създаде система за електрическо задвижване на строителни машини

07.04.2021

ZF създаде система за електрическо задвижване на строителни машини

Първите прототипи вече са готови и биват тествани от избрани клиенти на компанията. Инициативата е част от целевата програма на ZF за намаляване вредните емисии – т. нар. Визия Нула.

[✕]Скоро след като започна производството на електрическата задвижваща линия eTRAC eCD20 за компактна строителна техника като компактни товарачи например, ZF предприе нова важна стъпка по пътя към изграждането на строителни площадки без вредни емисии.
 
Става въпрос за новосъздадена система, която се състои от 2-степенна трансмисия, електрически мотор и инвертор. Тя може да постигне до 850 Nm максимален въртящ момент и има постоянна мощност от 80 kW. Трите модела – eCD50, eCD70 и eCD90, са способни да отговорят на нуждите на различни по размер и приложение машини.
 
Според ZF, новата система за електрическо задвижване покрива всички изисквания за производителност и продуктивност, които предлагат и традиционните задвижващи линии, но ги допълва с възможностите на електрическите системи. Част от тях са нулевите емисии на отработени газове и значително намалените нива на шум.
 
Благодарение на модулния си дизайн новата гама от електрически задвижващи линии на ZF може лесно да се адаптира към различни строителни машини като багери, телескопични товарачи и др.

 

<< Обратно към новините