Европейските заводи за гуми на Bridgestone са на възобновяема енергия

22.03.2021

Европейските заводи за гуми на Bridgestone са на възобновяема енергия

През март 2020 г., компанията обяви, че 90% от консумираната електроенергия в нейните европейски фабрики идва от възобновяеми ресурси.

[✕]


 

Този последен етап отбелязва голям напредък в ангажимента на Bridgestone да помогне за постигане на въглероден неутралитет до 2050 г.

Bridgestone, глобален лидер, осигуряващ устойчива мобилност и усъвършенствани решения, обяви, че всички европейски заводи за гуми на компанията, Европейският център за научноизследователска и развойна дейност и полигон в Рим, Италия, заводът за материали за регенерат (PCT) в Ланклаар, Белгия, текстилният завод в Усансоло, Испания, и централата на Bridgestone EMIA в Брюксел, Белгия, вече се захранват с електричество от 100% възобновяеми източници.

Това съобщение отбелязва голям напредък спрямо амбицията на компанията да намали въздействието върху околната среда при своите процеси: Bridgestone Corporation се ангажира с Парижкото споразумение и постигане на въглероден неутралитет до 2050 г. Bridgestone, която обяви през март 2020 г., че 90% от електроенергията, консумирана в европейските ѝ заводи, произхожда от възобновяеми ресурси, инвестира за намаляване на CO2 емисиите през жизнения цикъл на своите продукти и цялата верига на създаване на стойност.

По повод съобщението, Емилио Тиберио, Bridgestone EMIA CTO & COO, сподели:

„Намаляването на CO2 емисиите е ключов стълб на нашата визия за дългосрочна устойчивост, поради което дори не мога да подчертая достатъчно значението на тази стъпка. Вдъхновяващо е да видим докъде сме стигнали в относително кратка глава от дългата история на Bridgestone. 100% беше наша цел за дълго време, но имаме още много неща за постигане при намаляването на емисиите, както и извън тях. Нека използваме това постижение като вдъхновение, за поставяне на нови цели и тяхното реализиране."

<< Обратно към новините