Bridgestone Potenza Sport спечели тест за спортни гуми

15.03.2021

Bridgestone Potenza Sport спечели тест за спортни гуми

Potenza Sport получи най-добър общ резултат при мокри условия и най-висок рейтинг на сухи пътища от AutoBild Sportscars 2021.

[✕]Новата водеща спортна гума на Bridgestone - Potenza Sport, бе обявена за победител в теста за спортни гуми AutoBild Sportscars 2021. Изпреварвайки гуми от осем други производители, Bridgestone Potenza Sport, тествана на Ford Mustang 5.0 в размер 265/35 ZR 20, получи най-добър общ резултат на мокри условия и най-висок рейтинг върху сухи пътища, както и бе посочена за „образец“ от немското списание.

Potenza Sport, се оказа с най-краткия спирачен път на сухо от всички профили и сред двете най-добре представили се гуми в теста върху суха настилка. Върху мокра настилка Bridgestone Potenza Sport отново има най-късия спирачен път и бе отличена като най-добрата при управление върху мокра настилка, с най-добро представяне при мокро време на кръгова писта. Флагманската спортна гума бе отличена и с характеристиките си при аквапланинг, за да допринесе за това, което AutoBild Sportcars описва като „изцяло нов еталон“ при управление върху мокра настилка.

Тестът за спортни гуми на AutoBild Sportscars 2021 е първият тест на гумата, проведен от независимо списание за автомобили, но не и първото признание. TÜV SÜD, един от най-уважаваните независими институти за автомобилни тестове в Европа, награди Bridgestone Potenza Sport с най-доброто представяне както при спиране върху суха настилка, така и при завиване и стабилност при движение направо, спрямо конкурентите в премиум сегмента. TÜV SÜD счита Bridgestone Potenza Sport, която е с маркировка „А“ клас от ЕС за сцепление върху мокра настилка в своята пълна гама от размери, за гума с най-доброто представяне при завиване и управление върху мокра настилка.

Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Potenza Sport се предлага в 96 размера - от 17“ до 22“, обхваща широка гама от леки автомобили и шосейни джипове/SUV-та, вариращи от първокласни седани и джипове, до луксозни и престижни автомобили.

„Това е фантастично признание за това, което вече знаехме, че е водещо на пазара - представянето на Bridgestone Potenza Sport“, каза Даниел Жиру, главен търговски директор в Bridgestone EMIA.
„Да бъдеш обявен за победител в теста чс такава престижна публикация, на такова високо поприще, е доказателство за възможностите на новата ни флагманска спортна гума.

След последните резултати от забележителните тестове за другите ни премиум продукти, като летните гуми Bridgestone Turanza T005 и зимните гуми Bridgestone Blizzak LM005, нашата дългосрочна амбиция да бъдем пионери при създаването на първокласни висококачествени гуми, които оглавяват подиумите в тестове, е по-силна от всякога. С Potenza Sport, Bridgestone проектира гума с ултрависока производителност, която дава на водачите контрол, за да отключат потенциала на автомобила си. Potenza Sport е ново съвършенство в спортното представяне."

<< Обратно към новините