IVECO поздравява с видео дамите в транспортния бранш

08.03.2021

IVECO поздравява с видео дамите в транспортния бранш

IVECO заедно с Ogilvy и Freeda разказва историите на три неудържими жени в ежедневието им в света на транспорта.

[✕]


 

Жените на работа, в ежедневието им. Неудържими жени, работещи в бизнеса с камиони със страст и решителност, разчупвайки половите стереотипи всеки ден, стартирали промяната за по-младите поколения. Това е централната тема на „Queen Queens“ – документален филм, който в Международния ден на жената IVECO посвещава на всички жени, които работят в света на транспорта, оценяват своята роля и говорят за опита си. IVECO се обедини с глобалната комуникационна агенция Ogilvy и медийната компания Freeda, за да разкаже историите на три неудържими жени, които са изградили кариера в тази исторически доминирана от мъжете индустрия.

Във видеото трите жени, които са от различни страни и имат различен произход, но обща страст към камионите - споделят мечтите си, говорят за препятствията и предразсъдъците, с които са се сблъсквали, и разказват историята за това как са се борили с смелост за професионалното признание, което заслужават в избраната от тях област.

Първият разказ е от Джудит Ерман, опитен механик в състезанията с камиони, от отбор Schwabentruck, който се състезава в European Truck Racing Championship. Тя отговаря за подготовката на състезанието на водещ пилот Щефи Хелм и управлява камиона за обслужване на отбора IVECO S-Way. Тя намира своята страст като млада в бизнеса на семейството си: „Родителите ми имат много малка семейна компания за автобуси“, обяснява Джудит. „Винаги беше оживено, цапах се и беше забавно да наблюдавам как работят момчетата. Така разбрах, че искам да стана механик, и започнах."

Вторият разказ е на Лорела Дела Торе, която е изградила кариера като мениджър продажби в италиански дилършип на IVECO. За 30 години, заемайки различни длъжности в организацията, тя е спечелила уважението на своите колеги и клиенти. Но не е бил лесен избор: „През осемдесетте, когато започнах да работя в продажбите, ролята на продавачка не съществуваше, затова я създадох. Влязох в изцяло мъжка среда, където нямаше място за мен. Трябваше да си проправя път.”

Третият разказ е на Оти Кабадас, която се е сблъскала с традиционните предразсъдъци, за да стане опитен шофьор на камион. Тя е прекарала години зад волана на камиони и сега е има възможността да кара IVECO S-Way на дълги разстояния. Животът на пътя е труден, но Оти го обича: 2 „Хората го виждат като поредното превозно средство, но за нас това е нашият дом. В тази работа вие правите много жертви, но аз я намирам за пълноценна и получавам много от това - не бих се отказал от камионджийството, колкото и да е трудно то."

Лука Сра, главен оперативен директор на подразделението за камиони на IVECO, заявява: „В IVECO сме горди да подчертаем ролята на жените в нашата индустрия, която остава значително подценена. Искахме да отпразнуваме техния принос и решимостта им да успеят в избраната от тях професия. Трите дами споделят дълбоко вкоренена страст към работата си, която ги кара да скъсат със стереотипите и да проправят кариера за себе си, отваряйки пътя за бъдещите поколения жени. Надяваме се, че този проект ще вдъхнови утрешните млади жени да следват своята страст, където и да ги отведе тя."

Документалното видео, продуцирано от Freeda, ще бъде излъчено на IVECO LIVE CHANNEL www.ivecolivechannel.com и ще бъде споделено в социалните медийни канали на IVECO и Freeda.

<< Обратно към новините