Liebherr Powerbloc доказва своите възможности

04.03.2021

Liebherr Powerbloc доказва своите възможности

Представена за първи път на bauma 2019, новата технология за бетон-помпи на Liebherr – Powerbloc, неколкократно демонстрира своите възможности пред клиентите на компанията

[✕]Уникалната технология Powerbloc се отличава най-вече с това, че напълно интегрира всички хидравлични и измервателни елементи в бетон-помпата. По този начин се елиминира необходимостта от множество хидравлични маркучи и други компоненти. Изключителните характеристики на новата система са нейната висока здравина и производителност, както и гладкото й функциониране.

В момента Powerbloc се предлага само в комбинация с монтирана върху камион бетон-помпа модел 42 M5 XXT. Въпреки това от Liebherr полагат големи усилия, за да може в близко бъдеще иновативната технология да бъде предложена и за други видове бетон-помпи.

Бетон-помпа 42 M5 XXT с Powerbloc вече две години е в постоянна употреба от Betonpumpen-Union. Наскоро машината бе използвана за изливане на огромна бетонна плоча в завода за мобилни и верижни кранове на Liebherr в Ехинген, Германия. Работата е била завършена само за ден.

“Това, което много харесвам в тази машина е тихата и същевременно мощна работа на помпеното устройство. Това е възможно единствено благодарение на новата система Powerbloc”, заявява Кристиан Клафски, управляващ директор на Betonpumpen-Union.

<< Обратно към новините