Groupe PSA получи наградата Ван на годината 2021

24.02.2021

Ксавие Пежо прие статуетката за e-Expert, ë-Jumpy и Vivaro-e

Groupe PSA получи наградата Ван на годината 2021

Триото електрически ванове на Groupe PSA - Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy и Opel/Vauxhall Vivaro-e получи трофея International Van of the Year 2021 (IVOTY). Специалната церемония се проведе в развойния център на френския производител в парижкото предградие Велизи.

[✕]Ришар Пицол, представител на Франция в Международното жури Ван на годината връчи официалния трофей на Ксавие Пежо, старши вицепрезидент на Бизнес звеното за лекотоварни превозни средства на Groupe PSA, от името на колегите си. Събитието протече онлайн, като по този начин на него присъстваха всички членове на журито International Van of The Year.

При получаването на престижния трофей, Ксавие Пежо заяви: „От името на всички, които са работили по реализирането на тези превозни средства - бизнес звеното за лекотоварни превозни средства, както и колеги от отделните марки Peugeot, Citroën, Opel и Vauxhall, горещо благодаря на членовете на журито за това признание, което е много важно за нас. Всички сме много горди и щастливи - да получим престижната международна награда Ван на годината 2021.Никоя награда не може да бъде по-значима за нас от тази, тъй като тя идва от компетентни експерти от 25 различни държави в Европа, представляващи милиони потребители. Освен усилията ни да разработим и представим тези електрически ванове на пазара, тази награда увенча както лекотоварните ни автомобили, така и стратегиите ни за електрификация на PSA Group.

Разбираме, че това потвърждава правилната стратегията за електрификация на нашата лекотоварна гама. Електрификацията, която идва без компромис с производителността и функционалността за нашите клиенти. Знаем, че 44% от нашите клиенти в сегмента на средните ванове никога не изминават повече от 300 км на ден и че 83% от тях карат средно по-малко от 200 км на ден. Също така знаем, че 50% от нашите клиенти биха използвали електрически превозни средства. Така че ние вярваме, както и журито Ван на годината, че нашите електрически ванове са най-доброто решение за приспособяване към все по-строгите екологични изисквания по места.

Всички виждаме, че от една страна все повече градове поставят ограничения, целящи намаляване на замърсяването и задръстванията. От друга страна електронната търговия се разраства бързо със своите нужди за доставки от последната миля в градските центрове. В резултат на това, все повече компании търсят електрически превозни средства и темповете на това търсене растат. През юни миналата година казахме, че очакваме нашите средни електрически ванове да достигнат 5% от продажбите ни в сегмента през 2021 година – първата пълна година от предлагането им. Имам удоволствието да съобщя, че нашите електрически ванове са на пазара едва от няколко месеца и тенденциите сочат, че нивата на продажбите им през 2021 г. могат да бъдат два пъти по-високи! Очаквахме 5%, но може да стигнем до 10%!

Всички тенденции до момента показват, че и пазарът потвърждава избора на журито Ван на годината на IVOTY, определило Groupe PSA за победител. Този трофей освен, че има символика е и търговски успех! Надяваме да продължим по този път. Както знаете, следващата стъпка от нашата стратегия за електрификация идва още през тази година, с пускането на нашите електрически компактни ванове - Peugeot e-Partner, Citroën e-Berlingo, Opel Combo-e и Vauxhall Combo-e."

От виртуалната сцена Джарлат Суини, президент на журито IVOTY каза: „Благодаря, Ксавие, за любезните думи. Посвещаваме трофея от 30-то издание на годишната ни награда на нашия колега и член на журито от Швеция Андерс Карлсон, който почина миналата есен.

Електрическите ванове на Groupe PSA, като носители на титлата Международен ван на годината 2021, дават силен тласък на електрическата мобилност в професионалния бизнес и на разрастване на нискоемисионния транспорт. Те предлагат гъвкава концепция с два варианта на батерии, достатъчно мощен двигател, силова линия с гладка и тиха работа и правотоково зарядно устройство като стандарт. Вярваме, че PSA прави правилното предложение в точното време. Така че поздравления за всички, участващи в разработката на проекта.“Международно жури Ван на годината - www.van-of-the-year.com

<< Обратно към новините