Кранове Liebherr участват в ремонта на стадиона на Реал Мадрид

15.02.2021

Кранове Liebherr участват в ремонта на стадиона на Реал Мадрид

Стадионът на испанския футболен гранд трябва да бъде обновен до 2022 г.

[✕]


 

Ако още не сте се абонирали за изданията на Българска Транспортна Преса, вижте как да го направите ТУК.

Над 20 крана Liebherr участват в модернизацията на стадиона на Реал Мадрид „Сантяго Бернабеу”. Проектът е на стойност 525 млн. евро. Очаква се ремонтът да приключи до 2022 г.
 
„Да спечелим поръчката за работата с кранове по ремонта на стадион „Сантяго Бернабеу” бе голямо предизвикателство за нас. Разбира се, изключително важно за успешната ни работа е доброто сътрудничество с техниците на Liebherr, които ни осигуряват отлично следпродажбено обслужване”, казва Луис Агилар, собственик на една от фирмите изпълнители Gruas Aguilar.
 
За ефикасното изпълнение на проекта внимателно трябва да се планира логистиката и използването на двата верижни крана LR 1600/2 и LR 1600/2-W с максимална товароподемност 600 тона, както и на верижният LR 1800-1.0 с максимална товароподемност 800 тона. Освен тези големи момчета, за проекта се използват около две дузини от мобилните кранове на Liebherr. Всички те ще помогнат това футболно съоръжение да се превърне в ултрамодерно бижу.
 
След края на ремонта стадионът на Реал Мадрид ще разполага с подвижен покрив, хотел (някои стаи ще са с изглед към терена), шопинг център, няколко ресторанта и 360-градусов видеоекран. Друга важна част от проекта е премахването на четирите големи цилиндъра от външната част на ъглите на съоръжението, с което ще се освободи повече място в градската зона.
 
Капацитетът на стадиона няма да се промени. Някои от седалките в най-горната част, тези до покрива, ще бъдат премахнати, но ще бъдат добавени 588 места за хора в неравностойно физическо положение. Ще бъдат увеличени и ВИП местата. През този сезон Реал играе домакинските си мачове на стадион „Алфредо ди Стефано“ в клубната си база.

<< Обратно към новините