Actros F. Решението на Mercedes-Benz Trucks за флийт клиенти

11.02.2021

Actros F. Решението на Mercedes-Benz Trucks за флийт клиенти

Нова кабина, класически стъклени огледала и класическо контролно табло. Новият Actros F е проектиран за функционалност и ефективност и вече се предлага в България

[✕]


 

Независимо дали става въпрос за ефективност, безопасност или комфорт, Mercedes-Benz Actros задава посоката на развитие при товарните автомобили от 1996 г. Последното му поколение наложи нови стандарти с множеството си иновации и не случайно беше избран за Камион на 2020 година.

А сега новият Actros F е специално предназначен за клиенти, които търсят функционален товарен автомобил без задължителното наличие на всяка една от иновациите на последната генерация на Actros. Тези клиенти търсят товарен автомобил с атрактивно съотношение цена-производителност и автентичното ДНК на камионите Mercedes-Benz. С други думи: автомобил, който въплъщава водещите предимства на Mercedes-Benz като високо качество, надеждност, ефективност, функционалност, безопасност и дългосрочна полезност.

С Actros F към портфолиото на Mercedes-Benz Trucks се прибавя нова версия на кабината. Новоразработената кабина във варианти StreamSpace или BigSpace е с широчина 2,5 метра и тунел над двигателя с височина 120 мм. Кабината предлага изключителен простор за своя клас, като същевременно улеснява водача с ниска височина на качване и слизане, посредством използването на само три стъпала. По този начин Actros F предлага оптимални обем, височина и широчина на кабината, съобразени с нуждите на флийт клиентите, без да се прави компромис с сигурността и качеството.

 

Утвърдена комбинация от силови агрегати и системи

Моделът се предлага в общо 17 различни модификации на влекач и шаси-кабина с варианти на задвижването 4х2, 6х2 и 6х4. Освен двата редови 6-цилиндрови двигателя ОМ470 и ОМ471 с общо десет нива на предлаганата мощност, на разположение са и също така и добре познатите предавателни кутии Mercedes PowerShift 3 със всички възможни комбинации на оси и диференциали.

 

Всичко типично за един Actros

 

Новият Actros F стандартно е оборудван с класическото контролно табло, както и с конвенционални стъклени огледала. В комбинация с навигационна система и някои други опционални оборудвания, може да се добави и новият, 10-инчов централен дисплей Multimedia Cockpit, познат ни от последната генерация на Actros.

Новият активен автопилот Predictive Powertrain Control е друга опция, която посредством използването на сателитно позициониране и дигитални пътни карти прецизно управлява стратегията за ускоряване, забавяне, превключване на предавките, използване на функцията Ecoroll и т.н. в зависимост от топографията, ограниченията на скоростта, навлизането в завои, приближаването на кръстовища и кръгови движения. По този начин тя допринася за по-висока ефективност и допълнително намаляване на разхода на гориво. Системата е активна при скорости на движение над 15 км/ч, което я прави изключително ефективна и в междуградски условия на движение.

Във всички държави в ЕС, Actros F се предлага серийно със системите Lane Keeping Assist (система за поддържане лентата на движение) и петата генерация на Active Brake Assist – системата, която може да предотврати инцидент с движещи се и неподвижни обекти, като при необходимост задейства пълно спиране на композицията. При скорости на движение до 50 км/ч Active Brake Assist разпознава и движещи се пешеходци. При желание новият Actros F може да се оборудва и със системата Sideguard Assist, която при завиване надясно следи за велосипедисти, пешеходци, пътни знаци и други препятствия по цялата дължина на композицията, като също може да инициира пълно спиране.

Утвърдените агрегати на Mercedes-Benz, в комбинация с единствените по рода си системи за управление и сигурност, заедно със системата за управление на автопарка FleetBoard и гъвкавите сервизни договори, осигуряват необходимото конкурентно предимство за всички флийт клиенти, доверили се на Actros F.

Производството на Actros F започва от месец април 2021 и в Силвър Стар ще бъдат на разположение демонстрационни автомобили.

 

<< Обратно към новините