Ford пусна удължен 3,5-тонен Transit за международен транспорт

08.02.2021

Ford пусна удължен 3,5-тонен Transit за международен транспорт

Ford обяви излизането на пазара на нов, удължен вариант шаси-кабина на бестселъра в лекотоварната си гама Transit. Удълженият Transit може да превозва до 10 европалети, допустимата му максимална маса е 3,5 т и е с предно задвижване.

[✕]

Новият вариант с удължено шаси отговаря на нуждите на важни за марката пазари като Полша, Централна Европа и Балтийските страни, където се търсят лекотоварни превозни средства за международен транспорт и дълги разстояния, но с допустима максимална маса до 3,5.

От Ford of Europe уточняват, че версията е специално проектирана за постигане на максимален товарен капацитет. Това отговаря на нуждите на превозвачите от сектора на бързо развиващия се международен транспорт с 3,5-тонни товарни автомобили.

Новият модел шаси-кабина на Transit е подходящ за всякакви надстройки, включително - такива с голям товарен капацитет. Вариантът е съвместим и с изграждане на спално помещение за водача над кабината. За целта Ford предлага на клиентите си мрежа от почти 200 квалифицирани компании за преустройства на превозни средства.

Оборудван с бордова надстройка с щора шаси-кабината L5 Transit може да транспортира до 10 европалети, дори да има монтирано спално помещение за водача. Очакваният полезен товар след такова надстрояване е до 950 кг.

„Бизнесът в сектора за доставки на дълги разстояния процъфтява и нашият нов Transit с удължено шаси е специално проектиран да предлага възможно най-голямото товарно пространство - помагайки на превозвачите да бъдат по-продуктивни от всякога“, казва Пол Бейнс, мениджър конверсии на лекотоварни автомобили във Ford of Europe. Шаси-кабината L5 Transit вече се предлага на европейските пазари.

За да са сигурни, че моделът отговаря на изискванията на клиентите, от Ford с помощта на полските компании за надстройки Carpol и Nadwozia са произвели демонстрационни превозни средства за международен транспорт. Те са били оборудвани и с удобни спални помещения над кабините.

Удълженият Transit e с междуосие от 4 522 мм - най-дългото в гамата на модела при вариантите с предно предаване и допустима максимална маса 3,5 т.

Transit L5 FWD се оборудва с отговарящия на емисионните изисквания мощен двулитров дизелов двигател Ford EcoBlue. Стандартно той предлага мощност от 30 к.с. и максимален въртящ момент от 360 Нм. Вариантът за по-тежки приложения е с мощност 160 к.с. и въртящ момент от 390 Нм. И в двата случая собственото тегло на автомобила остава, такова, че позволява монтиране на всякаква надстройка без да се губи товароносимост.

Шестстепенната ръчна предавателна кутия е стандартно оборудване. Предлага се шестстепенна автоматична скоростна кутия с ръчен режим на превключване. Като опция може да се поръча 95-литров резервоар за гориво.

На разположение са системи за подпомагане на водача, сред които и такива използвани основно при дълги пътувания, като интелигентен адаптивен круиз контрол и асистент за поддържане на лентата на движение.

С новата шаси-кабина Ford допълнително разширява гамата от деривати на Transit, която включва и пуснатата в края на миналата година 5-тонна версия на модела.

<< Обратно към новините