Thermo King и Mercedes-Benz ще правят медицински eSprinter

03.02.2021

Thermo King и Mercedes-Benz ще правят медицински eSprinter

Изцяло електрическият eSprinter Van ще бъде предназначен за фармацевтични доставки и разполага с електрически хладилен агрегат E-200, плюс нова литиево-йонна батерия от Thermo King.

[✕]Thermo King обяви сътрудничеството с Mercedes-Benz AG за създаване на напълно електрически, хладилен прототип на микробус Mercedes-Benz eSprinter, предназначен за локална доставка на фармацевтични продукти и лекарства в последната миля.

Прототипът на Mercedes-Benz eSprinter Pharma включва изцяло електрическия хладилен агрегат E-200 и нова литиево-йонна батерия от Thermo King. В комбинация, E-200 и модерната литиево-йонна батерия осигуряват независим и постоянен капацитет, и непрекъсната „студена верига“, дори когато водачът спира за доставка или пауза. Това е особено важно за поддържане на контролирана и стабилна температура в товарното отделение - критичен елемент за гарантиране на качеството, целостта и ефикасността на транспортираните фармацевтични продукти и лекарства.

„Сътрудничеството между Thermo King и Mercedes-Benz AG за разработване на изцяло електрически автомобил за доставка на фармацевтични продукти ще позволи на нашите клиенти да се възползват от най-добрата комбинация от дистрибуционни и хладилни технологии“, каза Енеко Фернандес, продуктов мениджър в Thermo King.

„Електрификацията на транспортната индустрия е тенденция, свързана със шума и замърсяването с емисии в градовете и градските райони. Заедно с Mercedes-Benz Vans и с eSprinter Pharma, ние разработваме локален хладилен транспорт с нулеви емисии, който ще спомогне за подобряване качеството на живот по устойчив начин."

Прототипът на ван е преминал през първите етапи на тестване успешно. За период от четири седмици превозното средство е изминало повече от 2000 километра, поддържайки температурата в товарното отделение между 15 и 25 градуса по Целзий, и успешно доставя фармацевтични продукти до аптеки в и около града. По-нататъшните тестове се планират през 2021 г.

<< Обратно към новините