Schaeffler започва масово производство на електродвигатели

27.01.2021

Schaeffler започва масово производство на електродвигатели

С навлизането и в сегмента на електродвигателите за тежкотоварни автомобили, Schaeffler се налага като водещ доставчик на средства за устойчива електрическа мобилност - от компоненти до цялостни задвижващи системи.

[✕]

През тази година стартира масовото производство на хибридни модули, хибридни задвижващи агрегати и изцяло електрически трансмисии. Основа на производството на електрически двигатели Schaeffler е модулна, силно интегрирана технологична платформа.

След поредица от поръчки за масово производство на електрически двигатели за сектора на леките автомобили, Schaeffler наскоро навлезе в сегмента на приложения за тежкотоварни превозни средства и обяви, че е получена поръчка за масово производство на електрически двигатели, включваща и технологията „wave winding“, която осигурява висока плътност на мощността и предимства по време на сглобяването. Спектърът от електродвигатели за хибридни модули се простира от в диапазон на мощности от 20 до 300 кВт.

След като получи рекордна поръчка за специални хибридни устройства, от 2024 г. Schaeffler ще доставя цял задвижващ агрегат, който се състои от два електрически двигателя и трансмисия с интегрирана силова електроника. Номиналната мощност на системата от 120 кВт предлага съчетание между характеристики като на спортни автомобили и нисък разход на гориво.

Сега Schaeffler събира плодовете от създаването на специфично бизнес подразделение за електрическа мобилност в началото на 2018 г. С поредица от целенасочени придобивания Schaeffler постепенно допълни своя опит в областта на електрическата мобилност. Покупката на Elmotec Statomat Holdinh GmbH в края на 2018 г. добави нова експертиза в технологията за бобиниране и осигури на Schaeffler цялостно покритие на всички аспекти на индустриализацията на електрическите двигатели.

Изключително успешно бе и придобиването през 2016 г. на Compact Dynamics, специалист в разработването на новаторски концепции за електрическо задвижване. Междувременно съвместното предприятие Schaeffler Paravan Technologie разработва Space Drive - проводникова система за управление, която e ключова технология за автономно шофиране.

<< Обратно към новините