АГРИ-М достави Scania 730 S V8

20.01.2021

АГРИ-М достави Scania 730 S V8

АГРИ-М достави и предаде на фирма Томов Трейд ООД триосен влекач Scania 730 S. В историята на базираният в Пловдив оторизиран дилър на шведската марка това е втора такава доставка.

[✕]


Поръчка на толкова расов представител флагманската серия на Scania не се случва толкова често в България, за това си заслужава да се отбележи. Характерното е, че моделът е предназначен за теглене на много тежки товари.

Доставеният влекач Scania 730 S е с конфигурация A6x4NB и лежи на три моста, като два задни са двигателни. Под кабината е могъщият и легендарен V-образен, 8-цилиндров турбодизелов двигател с работен обем 16,35 л. Той развива максимална мощност от 730 к.с. при 1900 об./мин на коляновия вал. Максималният въртящ момент е 3500 Нм и е на разположение в оборотния диапазон от 1000-1400 об./мин.

Роботизираната предавателна кутия е оборудвана с ретардер. Двата двигателни моста са снабдени с редуктори. Окачването на всички оси е пневматично. Оборудването включва още подвижен лафет, алуминиеви джанти, хидравлична уредба…Високата кабина разполага с две легла, два хладилника, кафе машина, микровълнова фурна. Дизайнът на интериора е с отличителните за V8 моделите елементи.

Новият собственик на влекача - фирма Томов Трейд ООД вече разполага с флотилия от шест самосвала и един камион с мултилифт система, които са от марката Scania. Мощният влекач ще се използва за придвижване на тежка техника между строителни обекти, както и за превоз на товари с общо тегло до 160 тона.

<< Обратно към новините