ПИМК с нова инвестиция в камиони IVECO на природен газ

17.12.2020

Водещата транспротно-логистична компания закупи 40 нови STRALIS NP

ПИМК с нова инвестиция в камиони IVECO на природен газ

За да разшири възможностите си да предоставя все по-зелени логистични услуги на своите партньори, една от водещите български транспротно-логистични компании - ПИМК ООД, увеличи автопарка си от автомобили, задвижвани от компресиран природен газ (CNG), с 40 нови камиона IVECO STRALIS NP 460HP.

[✕]


IVECO е пионер в областта на горивните технологии на природен газ вече повече от 20 години. За това време компанията разгърна широка мрежа от сервизни центрове IVECO, специализирани в LNG и CNG технологиите, осигуряваща поддръжка в цяла Европа.

“В тази изключително динамична и повратна година, смятаме, че днес, повече от всякога, е важно да обърнем внимание на устойчивите решения и новите технологии, за да продължаваме да постигаме неотложните цели на компанията, а именно – предоставяне на отговорни услуги на нашите партньори. С това ще затвърдим водещата ни роля на иноватори в сегмента. Във времето се доказа, че с преминаването към IVECO превозни средства на газ, печелят както бизнесът ни, така и околната среда.“ - споделя Пенко Несторов, собственик на ПИМК ООД.

С покупката на още 40 нови камиона IVECO STRALIS NP AS446S46T/P, ПИМК ООД прави следващата голяма крачка към увеличаване на автопарка си от камиони на природен газ, задвижвани с компресиран природен газ (CNG). Предимствата на технологията говорят сами: по-ниски разходи за гориво, по-малко NO2, по-малко ФПЧ, по-малко CO2, с по-ниски тол такси в България и без тол такси в Германия.

“Две години след първата инвестиция в IVECO автомобили на природен газ и направената от нас равносметка за резултата, решихме, че е от голямо значение да продължим да повишаваме едновременно ефективността от своята дейност и удовлетвореността на партньорите ни. Затова ПИМК отново инвестира в най-мощните автомобили на пазара, задвижвани от природен газ.“ – добави г-н Илиян Филипов, собственик на ПИМК ООД.

Устойчивата инвестиция на ПИМК оптимизира общата стойност на притежание, което компанията счита за ключово предимство на товарната гама автомобили IVECO, използващи природен газ. Тя е резултат от намерението на ПИМК да продължи да се развива като зелена компания и от иновативния подход на IVECO, и вносителя на марката в България – ДАНЮБТРАК БЪЛГАРИЯ ЕООД.

<< Обратно към новините