Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Триото на PSA - с наградата Ван на годината 2021!

17.12.2020

Електрическите Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy и Opel/Vauxhall Vivaro-e спечелиха тридесетото издание на престижната международна надпревара

Триото на PSA - с наградата Ван на годината 2021!

Електрическото лекотоварно трио на Groupe PSA, включващо средните ванове Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel/Vauxhall Vivaro-e, печели международната награда Ван на годината 2021 (IVOTY 2021). Най-престижната в световен мащаб ежегодна титла в лекотоварния сегмент, се присъжда за 30-и път.

[✕]


Съвместната разработка на френската автомобилна компания, включваща напълно електрическите ванове Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel / Vauxhall Vivaro-e получи най-много първи места от гласовете на 24-членното международно жури Ван на годината и събра 131 точки. Двамата финалисти на Mercedes-Benz – електрическият голям ван eSprinter и новият среден ван Vito останаха втори и трети съответно с 55 и 36 точки. Ford с новите версии Transit Active & Trail е четвърти.

Наградата бе обявена чрез специално онлайн излъчване на уебсайта на журито - www.van-of-the-year.com от Джарлат Суини, председател на журито. Коментирайки постижението на френската компания, която печели отличието за вторипът в рамките на три години той каза: „Поздравления за Group PSA за сериозните проучвания, разработки и инвестиции и за производство на отлична гама от ванове с електрическо задвижване, които надхвърлят очакванията без компромиси.“

Ксавие Пежо, старши вицепрезидент на бизнес звеното за лекотоварни превозни средства в Groupe PSA, заяви при обявяването на наградата: „В Groupe PSA сме много горди и щастливи да получим престижния международен приз за Ван на годината 2021. Горещо благодаря на членовете на журито, че избраха нашите автомобили. Тази награда затвърждава успеха на нашия компактен ван и уместността на стратегията за електрификация, която сме възприели за нашата лекотоварна гама, при която електрификацията не означава компромиси за нашите клиенти."

Трофеят IVOTY 2021, който е в памет на Андерс Карлсон, шведския член на журито, починал неотдавна, ще бъде връчен на Ксавие Пежо в централата на Groupe PSA в Париж, в началото на 2021 г.

Ето и част от коментарите на членове на журито за избора на триото електрически ванове на Groupe PSA за IVOTY за 2021 г.:

„Триото на PSA са първите електрически ванове на пазара, които се продават в цяла Европа и имат пробег от над 300 километра. Те са солидни с отлична управляемост, а с изключение на по-ниските нива на шум, няма много разлики в усещането при шофиране спрямо дизеловите версии.“

„С изцяло електрическата версия на своите компактни ванове PSA дава огромен тласък на електрическата мобилност в професионалния бизнес и налага демократизация и мащабиране на беземисионния транспорт. Отсега нататък това е реалност и TCO може да бъде на едно ниво с версиите с ДВГ. Това е убедителна гъвкава концепция с два варианта на батерии, достатъчно мощна, с плавна и безшумна задвижваща система и зарядно устройство на постоянен ток като стандарт. "

„Електрическите ванове на PSA поставят нови стандарти и ускоряват напредъка. Имаме достоен носител на титлата Международен ван на годината 2021. Още повече, че трите вана са налични във варианти от панелен фургон до микробус за пътници и предлагат почти еднакви полезен товар и товарен обем с конвенционалните ванове, на чиято база са разработени."

„PSA успя да изведе на пазара електромобил, който притежава всички качества на конвенционалните ванове, но е първият с приличен пробег. Така че, няма повече притеснения при шофиране с постижимите с едно зареждане до 330 км, което е повече от достатъчно за всякакви операции с лекотоварен автомобил за един ден."

„Новото трио електрически ванове на PSA продължава концепцията за максимална интеграция между електрическите платформи и платформите с двигатели с вътрешно горене. Пробегът е такъв, че биха могли да бъдат привлекателни както за различни видове бизнес, така и за доставки от последната миля."


24-членното жури, състоящо се от редактори в издания за лекотоварни автомобили и автомобили за работа и експертни журналисти от цяла Европа и Русия, избира носителя на наградата IVOTY всяка година от 1992 г. Процесът на избор и гласуване се администрира от независимата асоциация за пътни превози във Великобритания.

IVOTY

<< Обратно към новините