Вижте кой ще строи втория лот от новото трасе на АМ Струма

08.12.2020

Вижте кой ще строи втория лот от новото трасе на АМ Струма

Определен е изпълнителят в обществената поръчка за проектиране и строителство на втория лот от новото трасе на магистрала Струма, който ще преминава източно от Кресненското дефиле.

[✕]

Лот 3.2.2 е с дължина 10,4 км от платното за София в участъка Крупник - Кресна. На първо място е класирана офертата на ДЗЗД АМ СТРУМА – 3.2.2., в което участват: ГБС-Инфраструктурно строителство АД, ЕПОС-Емпреза Португеза де Обрас Субтеранеас АД и Главболгарстрой Интернешънъл АД.

За лот 3.2.1 също има избран изпълнител от 15 ноември 2019 г. Това е ДЗЗД АПП ЛОТ 3.2.1, в което са: ГРОМА ХОЛД ЕООД, ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА АД, ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО – БЛАГОЕВГРАД АД, ПЪТПРОЕКТ ЕООД и ВАХОСТАВ-СК а.с., но все още не е подписан договор за строителство.

Цялата близо 24-километрова нова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота, за да може на обекта да се работи едновременно. Строителните дейности на лот 3.2.2, както и на първия – лот 3.2.1, ще могат да стартират след изпълнение на ангажиментите, поети пред Европейската комисия. А именно - допълване на екологичната документация спрямо специфичните цели за видовете и местообитанията, предмет на опазване в двете защитени зони от мрежата Натура 2000, през които преминава лот 3.2 на АМ Струма, намаляване на натиска от трафика върху природата и повишаване на безопасността в отсечката от Е-79 през дефилето.

 
 

<< Обратно към новините