TRATON GROUP разширява присъствието си в Китай

25.11.2020

TRATON GROUP разширява присъствието си в Китай

TRATON GROUP планира допълнително да разшири присъствието си в Китай, най-големият пазар за автомобили за работа в света.

[✕]

Като следваща стъпка в тази посока, Scania ще инвестира в нова производствена база за автомобили за работа в Ругао, град в провинция Дзянсу, който се намира на около 150 километра северозападно от Шанхай. Серийното производство в завода трябва да започне в началото на 2022 г. Значителните инвестиции на Scania в Китай ще включват изследвания и разработки.

TRATON GROUP възнамерява да бъде глобален лидер на всички ключови пазари. Изграждането на завод на Scania в Китай ще придвижи цялата група с една крачка по-близо до постигането на тази цел, каза Матиас Грюндлер, главен изпълнителен директор на TRATON GROUP.

Китай е най-големият в света пазар за автомобили за работа и генерира около 40% от глобалните продажби. Пазарът е доминиран от местни производители. Но търсенето на модерни превозни средства, оборудвани с модерни технологии, се увеличава в резултат от нарастващите нужди за ефективна логистика и устойчиви превози.

Технологичните изисквания към автомобилите за работа нарастват по целия свят, на всички международни пазари - каза Грюндлер. - Тази тенденция създава нови възможности за нашите марки и съвременните ни продукти.

Развитието на собствено производство и продажби на Scania в Китай е резултат от придобиването на Nantong Gaokai Auto Manufacturing Ltd., китайска компания, която отговаря на необходимите местни изисквания за лиценз. Придобиването създава нови възможности за марките на TRATON GROUP на ключовия китайски пазар.

MAN Truck & Bus поддържа стратегическо партньорство със Sinotruk, един от най-големите производители на автомобили за работа на китайския пазар. MAN държи дял от 25% плюс една акция в Sinotruk, инвестиция, позволяваща на MAN да присъства на китайския пазар. В допълнение към сътрудничеството със Sinotruk, TRATON обслужва нарастващия пазар на първокласни камиони с износ на превозни средства на MAN за Китай.

<< Обратно към новините