Георги Терзийски, АПИ: 2020 г. минава под знака на COVID-19

19.11.2020

Георги Терзийски, АПИ: 2020 г. минава под знака на COVID-19

2020 г. минава под знака на пандeмията от COVID-19 и не може да се сравни с никоя друга. Най-хубавото за пътностроителния сектор е, че работата не спря и продължава по график.

[✕]

Това каза Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в интервю за сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.

„Много добре върви изпълнението на участъците от АМ „Хемус“, АМ „Струма“ и Видин - Ботевград. Напредват строителните работи в отсечката между Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч, който е 51,5 км, както и на трасето между Белокопитово и Буховци на „Хемус“. Цялостното изграждане на магистралата до 2024 г. е основен приоритет, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на аутобана и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна“, заяви Георги Терзийски.

„През следващата година продължава работата на АМ „Хемус“ в участъците 4, 5 и 6. Това е трасето от пътен възел „Плевен“ до пресичането с пътя Русе-Велико Търново. На тези отсечки приключи проектирането и документите са одобрени от ЕТИС на АПИ. За следващите три участъка – 7, 8 и 9, от пресичането с пътя Русе – Велико Търново до п. в. „Буховци“, се извършват отчуждителни процедури, продължават проучвателните дейности за изготвяне на технически проекти, съобразно договорените срокове. Планираме през 2021 г. да започнат строителните дейности и в тези участъци“, каза още председателят на УС на АПИ.

Прочетете цялото интервю с Георги Терзийски от АПИ в декемврийския брой на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.

<< Обратно към новините