Термо Про представи Advancer

11.11.2020

Термо Про представи Advancer

Новата серия хладилни агрегати за полуремаркета на Thermo King бе представена по впечатляващ начин на български превозвачи от Термо Про ЕООД - официалния партньор за страната.

[✕]

Все по-често при представяне на нови продукти чуваме определения като уникални характеристики, намалени общи експлоатационни разходи, интелигентна свързаност, иновации с грижа за околната среда. В случая с Advancer обаче това не са думи, износени от прекомерна и невинаги подходяща употреба, а констатирани факти като най-бързо охлаждане, най-голям въздушен поток, най-малко отклонение от програмираната температура и най-нисък разход на гориво – високо ценени фактори във фирмите, превозващи товари при ниски температури.

Новата серия хладилни агрегати за полуремаркета не случайно е победител в категорията Smart Trailer за 2021 година в конкурса Trailer Innovation. Advancer напълно оправдава името си - с нова модулна архитектура, опростена конструкция с по-малко на брой и по-достъпно разположени части и компоненти, тя е с около 30 на сто по-добър КПД от конкурентите си и с 25% по-нисък разход на гориво. В същото време хладилните агрегати Advancer са по-леки от предшествениците си и със значително по-ниско разположен център на тежестта. Броят на частите е намален с 38 на сто, а на връзките в хладилната инсталация – 33%. Тези и други подробности около трите модела – А-360, А-400 и флагмана А-500, ще разгледаме по-детайлно в списание КАМИОНИ, но няма как да пропуснем една ключова особеност на Advancer – осигуряването на променлив въздушен поток! Новаторският подход, използващ уникална технология, гарантира скорост на вентилатора на изпарителя, която не зависи от оборотите на двигателя. Така Advancer е оптималното решение и за ситуации, изискващи голям въздушен поток и не особено ниски температури (плодове), и в случаите, когато е нужна голяма хладилна мощност и ограничен въздушен поток (сладолед). Разбира се, Advancer е готов и за ситуациите, когато едновременно са необходими и голям въздушен поток, и голяма хладилна мощност (след отваряне на вратите за товарене или разтоварване). Неговата производителност осигурява достатъчен въздушен поток и в по-дълги надстройки, с дължина до 15,6 метра.
 
Новата архитектура и използването на мек (mild) хибрид намаляват с 30 на сто общите сервизни дейности. Новата конструкция е значително по-лесна за сервизиране и с по-висока ремонтопригодност. Сервизният интервал на четирицилиндровия дизелов двигател Yanmar TK486VEGS5 e 3000 часа. Агрегатите Advancer съответстват напълно на нормите за шум (NRMM Stage V), прилагани в Европа и са с най-ниските нива на шум. Подобно е положението и с изскванията към отделяните емисии - LEZ и ULEZ (Low Emission Zone и Ultra Low Emission Zone), както и с най-добрите практики като Pharma GDP.

Соларни панели, вградени в горната част, удължават живота на акумулаторната батерия на агрегата, като я поддържат винаги заредена и така стартирането му винаги е възможно. Пакетът от интелигентни нови, практични решения, разработван близо 9 години, дефинира и ново, по-високо ниво в бранша.

<< Обратно към новините