Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Volvo Trucks с пълна гама електрически камиони в Европа през 2021-a

05.11.2020

Volvo Trucks с пълна гама електрически камиони в Европа през 2021-a

През следващата година превозвачите в Европа ще могат да поръчват изцяло електрически версии на тежкотоварните камиони на Volvo.

[✕]

Това означава, че Volvo Trucks ще предложи пълна гама тежкотоварни автомобили с електрическo задвижване през 2021 г. Мащабният стремеж на Volvo Trucks към електрификация прави голяма стъпка напред по пътя към транспорт без изкопаеми горива.

Volvo Trucks провежда тестове на електрически тежкотоварни камиони Volvo FH, Volvo FM и Volvo FMX, които ще се използват за регионален транспорт и градско строителство в Европа. Тези камиони ще имат допустима максимална маса до 44 тона. В зависимост от конфигурацията на батерията пробегът може да бъде до 300 км.

Продажбите ще започнат през следващата година, а серийното производство - през 2022 г. Това означава, че от 2021 г. Volvo Trucks ще продава пълна гама акумулаторни електрически камиони в Европа за дистрибуция, отпадъци, регионален транспорт и градско строителство.

"Чрез бързо увеличаване на броя тежкотоварни електрически камиони ние искаме да помогнем на нашите клиенти и на транспортните компании да постигнат амбициозните си цели за устойчивост. Решени сме да продължим да движим бранша към устойчиво бъдеще", казва Роджър Алм, президент на Volvo Trucks.

Volvo Trucks започна производство на Volvo FL Electric и Volvo FE Electric през 2019 г. Това са електрически камиони, предназначени за градска дистрибуция и събиране на отпадъци, предимно за Европа. В Северна Америка продажбите на Volvo VNR Electric, камион за регионален транспорт, започват на 3 декември 2020 г.

През това десетилетие ще последват електрически превозни средства за взискателни тежки операции на дълги разстояния. Това ще бъдат електрически камиони с електрически камиони на батерии или с горивни клетки с по-голям пробег. Volvo Trucks се стреми да започне да продава електрически камиони, задвижвани от водородни горивни клетки, през втората половина на това десетилетие. Целта на Volvo Trucks е до 2040 г. цялата продуктова гама да бъде без гориво от изкопаеми горива.

<< Обратно към новините