MAN eManager дава нови дигитални решения

28.10.2020

MAN eManager дава нови дигитални решения

От четвъртото тримесечие „облачно“ базираната платформа RIO от TRATON ще предлага нова услуга за автобусите MAN Lion’s City E: MAN eManager.

[✕]

Този дигитален команден център следи за зареждането на електрическите автобуси преди пътуванията и предоставя на мениджърите на автопарка надежден източник на данни за околната температура и превозното средство.

Бъдещето се връща в града. Парк от 15 демонстрационни автбуса MAN Lion’s City E очарова клиентите и експертите в цяла Европа, а скоро първите серийно произведени модели ще се отправят към градовете по целия свят. Този нов изцяло електрически градски автобус от MAN е оборудван със сложна технология за задвижване и батерии, и може да се похвали с пробег до 270 километра, изцяло без емисии и без шум. Електрическият съчленен автобус MAN Lion’s City 18 E също е готов за старт.

MAN не само доставя хардуера за бъдещото лице на мобилността. Компанията предвижда как клиентите й ще управляват автомобилите на утрешния ден и използва технологичния си опит, за да направи още по-лесно зареждането и организирането на електрически автопаркове. MAN eManage е цифрова услуга, разработена специално за превозните средства на MAN Lion’s City E Тя дава на операторите на автопарка инструмент за управление на електрически автобуси от удобното бюро на офиса.

„Благодарение на интерфейса между RIO Box, инсталиран в автобуса, и платформата RIO, MAN eManager контролира зареждането на батерията и климатика на превозното средство – включително и с предварително програмирани настройки“, обяснява Феликс Крюгер, вицепрезидент Aftersales & MAN DigitalServices.

В основата на новия инструмент е съоръжение за управление на зареждането на модулната акумулаторна система. Тя има общ капацитет от 480 кВч (за солобус) или 640 кВч (за съчленен автобус) в MAN Lion's City E и включва шест или осем модула на батерията на покрива на превозното средство. Превозните средства за обществен транспорт разчитат на трайността на заредените батерии, за да изпълняват разписанията си. eManager показва дали дадено превозно средство вече е заредено или е достигнало максимално ниво на зареждане.

MAN eManager може да се използва и за регулиране на климатика на MAN Lion’s City E преди началото на пътуването, за да се гарантира, че енергията се използва възможно най-ефективно. Това помага да се предотврати необходимостта от презареждане на батерията при пътувания, при които температурата на околната среда варира. Когато се активира функцията за контрол на климатика, превозното средство напуска депото с температура, подходяща за пътниците, които се качват на борда.

<< Обратно към новините