Solaris представи Urbino 15 LE electric

22.10.2020

Solaris представи Urbino 15 LE electric

Полският автобусен производител Solaris разшири гамата си от електрически превозни средства с Urbino 15 LE electric.

[✕]

15-метровият Urbino 15 LE electric е първият електрически автобус на Solaris, предназначен да отговори на нуждите както на градския, така и на междуградския транспорт. Именно поради тази причина премиерата на модела бе крайъгълен камък за Solaris, а и за цялата индустрия, в прехода към използването на транспорт с нулеви емисии. Според производителя, този електрически автобус ще бъде отлична и екологична алтернатива на дизеловите превозни средства, които понастоящем се използват в този сегмент.

Още в началото на годината, преди избухването на пандемията с коронавируса в Европа, от Solaris обявиха, че предстои премиерата на Urbino 15 LE electric. Именно поради сложната ситуация, свързана с пандемията, производителят реши да направи премиерата на новия си електрически автобус онлайн, желаейки да спази обещанието си пред своите клиенти, но и да гарантира безопасността на всички.

Съхранението на енергия в електрическите автобуси Urbino 15 LE е в батериите от последно поколение - Solaris High Energy+, представени от производителя през миналата година. Новите технологии и решения при тези тягови акумулатори позволяват да се осигури пробег с едно зареждане, който отговаря на очакванията на общините и на междуградските превозвачи при всякакви условия на пътуване.

Прочетете всичко за новия електрически автобус Urbino 15 LE electric в ноемврийския брой на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините