Енергийна ефективност от Liebherr

21.10.2020

Енергийна ефективност от Liebherr

Електрическият индустриален багер Liebherr EP 934 C работи по поречието на р. Дунав в района на Русе за нуждите на един от VIP клиентите на Алки-Л ЕООД.

[✕]

Срещнахме се с Борислав Георгиев, съдружник във Инерт ООД и представител на Алки-Л ЕООД – изключителен представител на Liebherr за България за цялата гама строителна, земекопна, специализирана и минна техника, по повод доставката на електрически индустриален багер от ново поколение, модел Liebherr EP 934 C.
 
„От Алки-Л ЕООД ни предложиха правилния модел, който може да върши точно това, което очакваме от него”, сподели г-н Георгиев за читателите на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА. „Електрическият индустриален багер Liebherr EP 934 C е много полезен най-вече от икономическа гледна точка. Отпадат всички консумативи по обслужването на двигател, филтри, масла и т.н. Поддръжката е по-лесна, в сравнение с моделите с дизелов двигател. Ефективността на машината се увеличава и от факта, че електроенергията е по-евтина от дизеловото гориво. Най-важното е, че Liebherr EP 934 C е много подходящ за нашата дейност. Необходимо бе машината да се разположи изключително прецизно на кораба. За това получихме много добро съдействие от страна на инженерите на Liebherr. Върху нашите чертежи отбелязаха къде точно да се монтира. Всичко се получи точно както го бяхме планирали”, каза той.
 
Отношение към клиента
„Започнахме да работим сериозно с Алки-Л ЕООД след 2005 г. Купуваме машините Liebherr най-вече заради Алки-Л и качествения сервиз, който предлагат. Именно това ни спечели като техни клиенти и ни убеди да купуваме от тях, защото сервизът на фирмата винаги е бил коректен, качествен и бърз. Мога да заявя, че Алки-Л има много добро отношение към клиента. Машините Liebherr са здрави и с много високо качество. Аз лично съм голям фен на марката”, заяви г-н Георгиев.
 
Производителност
С повече от 30 години опит в изграждането на индустриални електрически багери, инженерите на Liebherr са проектирали EP 934 C с цел да се осигури най-добра производителност, каквито и да са предизвикателствата на обекта. Този модел е създаден с цел да отговори и на най-специфичните нужди на компаниите от сектора. Богатата гама от оборудване към него, оптимизирано за дълги часове работа, дава идеален отговор на всички изисквания, които възникват в индустрията. Кинематичната верига, в съчетание с мощността на електрическия двигател, увеличава производителността на машината, когато става въпрос за сила на повдигане, прецизност и скорост на работа.
 
Надеждност
Структурата на EP 934 C, с компоненти от производство на Liebherr в категорията на електрическо задвижване, се доближава максимално до тази на моделите, захранвани с дизелови двигатели. Предназначени да изпълняват ключови задачи при работата на промишлени обекти, електрическите багери на Liebherr осигуряват изключително високо ниво на надеждност. Експлоатационният срок на хидравличните компоненти е увеличен благодарение на по-плавното движение на електрическото задвижване.
 
Комфорт
Удобната позиция за управление, добрата видимост от кабината и ергономичното оформление на контролните панели помагат на оператора да се концентрира изцяло върху работата си и да получи най-доброто от своята машина. Кабината е значително опростена и съдържа само най-необходимото. Всичко вътре е адаптивно направено, за да е удобно за работа на оператора. Новата гама електрически багери на Liebherr, част от която е и EP 934 C, предлага същото ниво на комфорт като мобилните багери на немския производител на строителна техника (подредбата на контролерите, седалката на водача, настройката на климатика, големи прозорци с отлична видимост и др.). Системата на електрическия двигател допълнително допринася за по-голямото удобство на оператора при работа заради ниските нива на шум и липсата на вибрации. За Liebherr комфорт означава и оптимизираната ежедневната поддръжка на машината благодарение на лесния достъп до сервизните и инспекционните пунктове, така че да може времето за престой да бъде сведено до минимум.
 
Икономичност
Инвестицията в придобиването на електрически багер на Liebherr има дългосрочна перспектива. Постоянното нарастване на разходите за конвенционалните енергийни източници увеличава оперативните разходи и значително намалява маржовете на печалба. Все по-високите изисквания към нивата на вредни емисии също ще играят все по-голяма роля при избора на енергийни системи и методи на работа на машините. С електрическото задвижване на своите индустриални багери, Liebherr предлага икономична алтернатива на техниката с дизелови двигатели и практично решение на задачите от работния процес, което има истинско уважение към околната среда.
 
Прочетете цялата статия в октомврийския брой на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.

<< Обратно към новините