Нова система на ZF намира и прикачва ремаркето

20.10.2020

Нова система на ZF намира и прикачва ремаркето

ZF, технологичната компания, предоставяща решения за автомобилната индустрия, която придоби WABCO, показа новите си изобретения.

[✕]

Сред тях е и интелигентен асистент за свързване между влекач и ремарке, който не само улеснява процеса, но и значително увеличава безопасността.

ZF твърдят, че новата им разработка е първото подобно решение на пазара. Благодарение на иновативната система, камионите автоматично се отправят до разпределеното им ремарке и го прикачват. Водачът изобщо не трябва да маневрира с влекача, когато се прикачва към ремаркето.

Друго нововъведение, представено от ZF, е наречено Advanced Reversing Assist. Това е подобрена функция за подпомагане на камиони при заден ход. И двете решения спомагат за намаляване на риска от инциденти в депа и места за товарене, освен това редуцират времето, необходимо за извършване на маневрите.

Друго предимство, че те намаляват стреса за служителите, отговорни за подобни операции. Освен това използването на системите ще намали щетите, причинени от маневри, ще ограничи престоя и разходите за ремонти.

<< Обратно към новините