Новите камиони Volvo Trucks вече на живо в България

13.10.2020

Новите камиони Volvo Trucks вече на живо в България

Четири елегантни нови модела камиони Volvo привличаха вниманието вчера точно в сърцето на София. Това беше първата среща на флотилията с българската публика, а с нея стартира и роуд-шоу в градовете Бургас, Пловдив, Варна и Велико Търново.

[✕]

 

В края на февруари тази година Volvo Trucks направи най-голямата премиера в историята си, като обнови наведнъж цялата си гама. После пандемията наложи леко забавяне на темпото, но ето че от септември новите модели FH, FH16, FM и FMX се предлагат и у нас. Нещо повече, вече са поръчани 18 камиона от български транспортни компании. Интересуващите се могат да ги видят на живо по време на стартиращото роуд шоу, което ще има спирки в сервизните центрове на Volvo Trucks:
 

  • 14 октомври – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
  • 16 октомври – ВАРНА
  • 20 октомври – БУРГАС
  • 22 октомври – ПЛОВДИВ
  • 23 октомври – СОФИЯ

Ще има възможност за тест драйв на новите камиони. Не е необходимо предварително записване
 

Ето какви модели ще можете да видите на живо:
 

Volvo FH, влекач 4х2, оборудван с 13-литров дизелов двигател, версия D, Turbo Compound, с мощност от 500 к.с. и решението на Volvo Trucks за максимална горивна ефективност и отлична управляемост - I-Save
 
 

Volvo FH16, влекач 4х2, оборудван с 16-литров двигател, версия D, с мощност от 750 к.с., автоматизирана скоростна кутия I-Shift
 
 

Volvo FM, влекач 4х2, оборудван с 13-литров двигател, версия D, с мощност от 460 к.с., автоматизирана скоростна кутия I-Shift
 


 
 

Volvo FMX, шаси-кабина 8х4, оборудван с 13-литров двигател, версия D, с мощност от 500 к.с., автоматизирана скоростна кутия I-Shift и самосвална надстройка Carnehl
 

Горивна ефективност

В основата на разработката на новите модели е подобряване на безопасността, комфорта на водачите и производителността, като Volvo FM и Volvo FMX са с изцяло нови кабини. Предлагат се и още по-ефективни решения за горивна ефективност, без компромис в динамиката и управляемостта, като в комбинация с оптимизирания пакет I-Save новият Volvo FH за превоз на дълги разстояния може да намали разхода с до 10%. Този резултат е постигнат от новия Volvo FH с подобрената версия на I-Save в сравнение с камион без I-Save, оборудван с конвенционалния 13-литров двигател на Volvo. Резултатът е потвърден от независими тестове, както и от опита на клиентите.

I-Save включва много решения за икономия на гориво, най-важното от които е двигателят D13 TC на Volvo. 13-литровият турбокомпаунд двигател на Volvo, пуснат на пазара в началото на 2019 г., е най-гориво-ефективният двигател на компанията до момента.

Българинът е казал, че е най-добре око да види, ръка да пипне, но все пак какво е новото в новите модели на Volvo можете да прочетете тук или тук, а видеа от новите модели можете да видите на

 

Пазарни резултати

Най-голямата премиера в историята на Volvo Trucks съвпадна с честването на 20-годишнината от основаването на Volvo Trucks България. Равносметката за тези 20 години беше представена кратко и ясно от новия управляващ директор на българската фирма Фредерик Олсон:


 

„Вече сме доказали, че сме тук, за да останем за дълго. За тези 20 години имаме:

 

  • над 5500 доставени нови камиона
  • над 15 000 сервизирани камиона
  • над 12 млн. лева инвестиции за изграждане на мрежата от центрове в София, Бургас, Варна, Велико Търново и София.... и ще продължим да инвестираме“.

 

“Впечатлен съм от гъвкавостта и устойчивостта на българските транспортни компании в тази трудна ситуация, в известен смисъл те имат по-добър опит в преодоляването на кризи от колегите си на Запад. Наясно сме с трудностите пред тях и оценяваме изключително високо и куража, и решенията, които намират в тази турбулентна ситуация. Стараем се да ги подкрепяме по най-добър начин, както през всичките тези 20 години.”, допълни Фредрик Олсон.

В контекста на усложнената ситуация със спад от 44% на пазара на нови камиони у нас за първото деветмесечие, Volvo Trucks България не само запазва, но и подобрява позициите си с ръст на пазарния дял, който с продадени нови 296 нови камиона е 20,7%. За периода януари – август 2020 година марката Volvo е номер едно по доставки на нови тежкотоварни автомобили в България. За деветмесечието компанията отчита и сериозен ръст от 11% в продажбата на оригинални резервни части, както и увеличение на работата в сервизите в страната. Продадените за първото деветмесечие 263 употребявани камиона също са повече в сравнение със същия период на миналата година.

“За нас това са повече от добри резултати предвид сложната ситуация. Зад тях стои комбинация от няколко фактора – доказаните продукти и услуги, процесът на непрекъснато надграждане и усъвършенстване, дългогодишните, стабилни партньорства с клиентите, които се градят върху доверие и дълбоко разбиране на бизнеса им, и не на последно място – професионализма, отговорността и отборния дух на екипа ни.”, обяснява още Фредрик Олсон. “Вярваме, че с моделите от новата гама Volvo камиони ще успеем да бъдем още по-адекватни на нуждите на българския пазар и актуалната ситуация.”, допълва той.

 

20 години Volvo Trucks в България

Усложнената ситуация заради COVID-19 не позволява гръмко честване на тази важна за фирмата годишнина, но Volvo Trucks България за пореден път доказва, че когато има желание и творчество, винаги се намира начин. По повод 20-годишнината от 1 октомври фирмата стартира кампания ЗАЕДНО НАМИРАМЕ ПЪТ. В рамките на тази кампания на 30 младежи без родители ще им бъде осигурена възможност да се квалифицират като професионални водачи и впоследствие да преминат стаж в големи бълграски транспортни компании. Полезен жест, който ще осигури добра работа на 30 младежи, и същевременно ще помогне на клиентите на марката, които търсят професионални водачи.

Как се е развивала компанията през тези 20 години през погледа на списание КАМИОНИ можете да прочетете тук на стр. 36-37.

Очаквайте в най-скоро време лични впечатления от нашия драйв тест на новите модели.

<< Обратно към новините