ZF по пътя на чистия, безопасен и ефективен транспорт

06.10.2020

Немският гигант представи четири премиери

ZF по пътя на чистия, безопасен и ефективен транспорт

ZF направи сериозна крачка в развитието на технологичните компании в индустрията на товарните автомобили с придобиването на WABCO.

[✕]

ZF има ключова роля в стремежа на индустрията към по-устойчиво, свързано и по-безопасно бъдеще. С ясен акцент върху намаляването на вредните емисии и повишаването на стандартите за безопасност, компанията е начело в стремежа към постигането на следващо ниво на автоматизация и цифрова свързаност на превозните средства.

По време на онлайн събитие, водещият производител доставчик на възли, системи, агреати и цифрови решения за товарни автомобили и автобуси представи своите нови достижения и технологии.

“Ние се движим с максимална скорост когато става въпрос за основополагащи решения за следващото поколение автомобили за работа”, заяви Андреас Мозер, ръководител на отдела за технологии за товарни автомобили на ZF. “В резултат на това можем да обявим някои иновативни премиери, като например прототипа на гориво спестяващото ремарке за камиони, предназначено за максимално енергийно ефективно шофиране. То съчетава лек дизайн и аеродинамика с оптимизирано шаси, давайки големи ползи за бъдещите стратегии за електрификация на камионите”, каза още Мозер.

ZF продължава да развива и успешната си програма за електрификация на автомобилите за работа. След електрическата ос AxTrax AVE, която се предлага от няколко години, компанията ще започне производство и на централното електрическо задвижване на CeTrax. До 2023 г. ще бъде създаден пълен модулен комплект за електрическо задвижване за автобуси и камиони до 44 тона.

Третата премиера на немския гигант бе електрифицираното полуремарке eTrailer. То е с вграден електродвигател и може да преобразува конвенционалния камион, към който е прикачено, в хибридно превозно средство, което консумира до 16% по-малко гориво. Освен това с е-ремаркето сцеплението и ускорението се подобряват, докато нивото на шума и износването на спирачките намаляват.

По време на събитието ZF демонстрира и своите иновативни решения за повишаване безопасността на товарните автомобили. Те включват първия в индустрията напълно автоматизиран помощник за прикачване на ремаркета, който позволява на камионите самостоятелно да намират и да се закача с ремаркето. Представена бе и друга иновация – Advanced Reversing Assist. Това е допълнително подобрена функция за подпомагане движението на камионите на заден ход. И двете решения спомагат за намаляване на риска от злополуки, като същевременно намаляват риска от непланирани престои и разходи за ремонт.

Четете всичко за четирите премиери на ZF в ноемврийския брой на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините