Новите умни ремаркета на Schmitz Cargobull

02.10.2020

Новите умни ремаркета на Schmitz Cargobull

В крак с мотото Smart Trailer Days, Schmitz Cargobull представи последните иновации в продуктовата си гама и услугите, които помагат да се намалят общите разходи за собственост (TCO) в автопарковете.

[✕]

Един от акцентите тук е въвеждането на телематиката като стандартно оборудване за ремаркетата с падащи щори. Основният фокус на разработките пада върху намаляване на теглото на ремаркетта, като същевременно се запазва присъщата им стабилност, ефективност на охлаждане за температурно-контролираните товари, както и цифровизацията.

S.CS Curtainsider е следващата THE SMART GENERATION

Валцуваното, хванато с болтове и поцинковано шаси, вече е последователен принцип за всички типове шасита на това превозно средство - от оптимизираното като тегло ново ремарке X-LIGHT, до тежкотоварната версия с висока товароносимост. Предлага се с 10-годишна гаранция срещу проникване на ръжда върху всички поцинковани части на шасито.

Здраво и леко. Новото полуремарке с падащи щори X-LIGHT, с бруто тегло от 4975 килограма комбинира максимален полезен товар с доказаната здравина на Schmitz Cargobull. Шасито може да се комбинира с различни варианти на каросерия, като MEGA, COIL или PAPER.

100% SMART. Всички ремаркета S.CS вече са оборудвани с телематична система TrailerConnect® CTU като стандартно оборудване. Тази функция гарантира пълна видимост на всеки един автопарк. Новият брезент от серията POWER CURTAIN е напълно сертифициран за превоз на гуми и нестабилни стоки.

Полуремаркето S.KO COOL SMART

Охладете безопасно. Новата и здрава система за разпределение на въздуха оптимизира въздушния поток в ремаркето за по-ефективно и равномерно охлаждане на товара. Температурен принтер от последно поколение може да отпечатва актуални и по-стари данни за температурата от последните 12 месеца на 21 езика.
Налично е и автоматизирано управление на заключването на вратата посредством геозониране. Заключването и отключването на системата TL3 вече е възможна без намесата на диспечер или шофьор. Това нововъведение спестява ценнто време и повишава безопасността.

The S.KOe E-Trailer е идеален избор за зони с нулеви емисии в градовете. Електрическото охлаждащо устройство S.CUe използва енергия от новата електрическа ос на ремаркето, което означава, че емисиите на NOx и CO2 са сведени до нула.

Надстройки за камиони

Новото поколение надстройки за камиони M.KO/Z.KO и ремаркетата с теглич притежават ATP/FRC сертификация за моделите M.KO COOL. Те са с оптимизиран дизайн на каросерията за още по-добра вътрешна изолация.

Теглото им е намалено за по-голям полезен товар и е с подобрени възможности за товарене в конфигурации с теглич. Максимална гъвкавост и ефективност на охлаждането се постигат при операции MultiTemp, благодарение на преградните стени, позволяващи разпределение 1/3 и 2/3. Налична е и нова защита от евентуален страничен удар и опционална защита от удар в преднен ъгъл.

Самосвални ремаркета – по-ниско тегло с по-голяма гъвкавост

Новото поколение самосвално ремарке S.KI предлага до 180 кг по-голям полезен товар с константно високо качество и подобрена защита от корозия. Обратно в гамата. Самосвалното ремарке с централна ос Z.KI, с новоразработена кароерия, предлага стандартна ширина за палети и приблизително 60 кг повече полезен товар.

Твърдата каросерия на самосвалното ремарке М.КИ е с оптимизирана топлоизолация за товари, използвани в строителния сектор за магистрали. То е универсално приложимо - с капацитет от 18 м3, M.KI е чудесен избор за транспортиране на малки количества асфалт и насипни материали.

Ефективно и дигитално управление на транспорта

Телематиката TrailerConnect® прави ремаркетата наистина умни. Тя вече е стандартна опция в полуремаркето S.CS SMART. TrailerConnect® CTU е новото телематично решение, специално за ремаркета с падащи щори и за сухи товари. TrailerConnect® Portal ще наблюдава на живо вашия автопарк. TrailerConnect® TyreManager е фокусирано върху производителността и състоянието на гумите. TrailerConnect® предлага и автоматизирано управление на заключването на вратата.

Услуги за ежедневен транспорт – в безопасност по време на движение

Новост при договорите за пълно обслужване е договорът ServiceTrailer, който покрива материални и трудови разходи за поддръжка и износване на мостови и спирачни компоненти.

Транспортна концепция EcoDuo

В комбинацията EcoDuo две стандартни полуремаркета, свързани помежду си, са прикачени към влекач. Schmitz Cargobull настоява за въвеждането в цяла Европа на транспортна концепция, която ще облекчи съществуващата инфраструктура, ще намали емисиите на CO2 и ще следва съвременните стандарти в транспортния бранш. Става дума главно за комбинирания транспорт, който е най-добрата опция за курсове на дълги разстояния.

Заменяеми ремаркета

Заменяемо шаси на ремарке A.WF, заменяемо шаси на ремарке с централна ос Z.WF и заменяеми контейнери W.BO от Schmitz Cargobull. Превозните средства със сменяема каросерия са адаптивни и оптимално оборудвани. Те имат опростена и здрава конструкция. По желание се предлагат и с поцинкован дизайн.

<< Обратно към новините