Четвъртият пореден тест на Scania за Зелен камион завърши отново с победа

30.09.2020

Четвъртият пореден тест на Scania за Зелен камион завърши отново с победа

Това е резултатът на Scania в изключително престижния сравнителен германски тест „Зелен камион“, при който най-нисък разход на гориво е единственият фокус.

[✕]

За наградата през 2020 г. с GTW от 40 тона и +500 к.с. беше предвидено тестово трасе по обществени пътища на 360 км северно от Мюнхен. И трите премиум марки са участвали, но за пореден път Scania, този път с R 540, доказа, че най-ниският разход на гориво може да се комбинира с най-високата средна скорост, като по този начин предлага на европейските превозвачи ненадмината комбинация.

Със среден разход на гориво от 25,14 литра / 100 км и средна скорост от 80,42 км / ч, Scania за пореден път се доказа като най-икономичният камион в битката „Зелен камион“. Победата през 2020 г. е петата победа на Scania от учредяването на годишната награда през 2013 г.

„Спечелването на тази награда в четири поредни години и с различни GTW и параметри на двигателя, доказва това, което толкова много европейски клиенти вече са открили, а именно, че Scania е шампион на гориво при превози на дълги разстояния “, казва Стефан Дорски, старши вицепрезидент, ръководител на Scania Trucks. „Тези ласкателни резултати допринасят не само за рентабилността на нашите клиенти, но и съотвестват на жизненоважния принос за постигане на научнообоснованите цели по отношение на CO2 съгласно Парижкото споразумение."

„Зелен камион“ се организира от две водещи немски търговски списания Trucker и VerkehrsRundschau. Теста протича при стриктно следене и се провежда на обществени пътища северно от Мюнхен в рамките на седмица през септември. Условия като трафик и време се компенсират с използването на референтен камион, както и всички камиони имат еднакви марка гуми (със същото износване и налягане).

„Двигателят с вътрешно горене и дизеловото гориво ще бъдат основните стълбове на транспортните системи до края на това десетилетие, ето защо непрекъснато подобряване на горивната ефективността е толкова важна “, казва Дорски. „Макар, че бъдещето е възобновяеми горива и електрификация, този резултат все още е огромно постижение на Скания.

<< Обратно към новините