Mercedes-Benz представи два нови модела - Actros F и Actros Edition 2

23.09.2020

Mercedes-Benz представи два нови модела - Actros F и Actros Edition 2

​​​​​​​На 23-ти септември немският производител добави два нови модела към успешната гама на Actros: Actros F и Actros Edition 2. Автомобилите ще бъдат пуснати на пазара през януари 2021 г. в 24 страни от ЕС и на избрани пазари извън съюза.

[✕]

 

Пандемия или не, животът и с това и развитието на камионите и представянето на нови модели не спира. След като през миналата седмица Daimler разбули стратегията си за бъдещето на електрическите и водородните камиони, днес представи и два нови модела към сегашната гама Actros.

Ценово ориентираният Actros FС Actros F Mercedes предлага на пазара ценово конкурентен влекач над 18 тона и същевременно притежаващ всички отличителни характеристики на марката Mercedes. Новият Actros F е идеален за клиенти, които търсят функционален камион, държат на марката Mercedes, но не се нуждаят непременно от всички иновации, представени в най-новото поколение Actros.Новият модел е с новопроектирана кабина с широчина 2,5 м, разположена е по-ниско и до нея се стига само по три стъпала, кабината не е с равен под, а има тунел над двигателя с височина 120 мм. Actros F e
оборудван е със стандартните странични огледала за обратно виждане и контролното табло е класическо.Същевременно не са направени никакви компромиси с безопасността и сигурността. В Actros F
стандартно ще е включена Системата за аварийно спиране от най-новото пето поколение – ABA5 (Active Brake Assist 5), както и със Система за поддържане на камиона в лентата на движение. По желание Actros F може да бъде оборудван и с Sideguard Assist.
Предлагат се 17 различни модификации – засега само за движение с ляв волан.


Индивидуалният и луксозен Actros Edition 2Това е специална лимитирана моделна серия, предназначена за клиенти, които имат емоционална връзка със своя камион, обичат иновациите и ценят индивидуалния стил и високия комфорт.40 допълнителни интериорни и екстериорни опции, както и дизайнерски елементи придават специален характер на Actros Edition 2. Производството на модела ще бъде ограничено до 400 автомобила.Цялата гама от оборудване в Edition 2 подчертава усещането за лукс. Част от таблото и дръжките на вратите са покрити с кожа Nappa. Монтиран е покривен люк с амбиентно осветление, а част от интериорните елементи са с карбонови влакна. Новият начален екран на основния дисплей на мултимедийния кокпит, както и логото от полиран и матиран алуминий от страната на пътника несъмнено привличат вниманието. Горното легло е с ширина 900 mm.Специалната завеса – бадемово бежово отвътре, черно отвън – осигурява неприкосновеността на личния живот по стилен начин. Това важи и за завесата с трилъча звезда Mercedes-Benz пред леглото.Акцентите на екстериора включват странична част със звездовидни стикери и шарки, надпис "Edition 2" на козирката, емблемата Actros отпред, надписът Actros от горната страна на задната стена на кабината, четири допълнителни LED фара в сенника, както и три LED работни светлини зад кабината. Стъпалата за качване в кабината са от неръждаема стомана. Главините на задния мост също са от неръждаема стомана, със защитни капачки на гайките на колелата. Светещата трилъча звезда Mercedes-Benz с черна бленда и няколко декоративни елементи на решетката в тъмен хром е серийна за модела.Edition 2 се предлага във всички варианти с две и три оси на текущото поколение Actros с кабини GigaSpace и BigSpace. Боята за кабината е свободно избираема и може да бъде пригодена специално за цветовете на фирмата на клиента, докато предната част на автомобила винаги е боядисана в moonstone сив металик, което гарантира разпознаваемост. 

 

<< Обратно към новините