Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Liebherr представи своя телескопичен челен товарач

21.09.2020

Liebherr представи своя телескопичен челен товарач

Liebherr представи своя първи телескопичен челен товарач – модел L 509 Tele.

[✕]

L 509 Tele е уникална мултифункционална машина, която съчетава функциите на нормалните телехендлери с тези на челните товарачи. Комбинирайки възможности като височината на повдигане на телехендлерите и продуктивния капацитет на класическите челни товарачи с новия телескопичен челен товарач на Liebherr, на практика получавате предимствата на две машини, събрани в един продукт.
 
Оперативното тегло на L 509 Tele е 7 тона, а обемът на кофата - 0,9 куб. м. Двигателят на машината е с мощност 54 kW (73 к.с.). Вместо класическото рамо на челните товарачи L 509 Tele разполага с телескопично повдигащо рамо, което може да достигне максималната височина от 4,8 м.
 
Телескопичният челен товарач L 509 Tele отговаря на стандартите по Етап V и Tier 4 Final. Моделът може да достигне максимална скорост от 38 км/ч с помощта на мощното хидростатично задвижване. Благодарение на компактния си дизайн новото бижу на Liebherr предлага добра видимост към работното пространство. Миниджойстикът на лоста за управление се използва за прибиране и удължаване на повдигащото рамо, както и за контролиране на хидравличните работни инструменти. Помислено е и за безопасността, като L 509 Tele е оборудван с предупредителна система за претоварване. За улеснение на операторите инженерите на Liebherr са оптимизирали процеса за пренастройване на новия модел, когато е необходимо да се използват прикачни елементи. Например при работа с вилица не е необходимо ръчно пренастройване.
 
Прочетете цялата статия в септемврийския брой на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.

<< Обратно към новините