Видео - Mercedes-Benz Actros във водороден и електрически варианти

17.09.2020

Daimler Trucks представи стратегия за електрификация на тежкотоварния транспорт на дълги разстояния

Видео - Mercedes-Benz Actros във водороден и електрически варианти

Един от най-големите производители на камиони Daimler Trucks представи технологична си стратегия за електрификация на тежкотоварните превозни средства за градска дистрибуция и международен транспорт. Вижте видео за камионите на близкото бъдеще.

[✕]

 
С водородния влекач Mercedes-Benz GenH2 Daimler Trucks демонстрира за първи път кои специфични технологии ще развива занапред. Компанията планира да започне изпитания на GenH2 през 2023 г., а серийното производство да стартира през втората половина на десетилетието. Немският концерн представи за първи път и камион за дълги разстояния, задвижван изцяло от електрическа батерия. Мercedes-Benz eActros LongHaul трябва да бъде готов за серийно производство през 2024 г. Предназначеният за дистрибуция напълно електрически Mercedes-Benz eActros, който беше представен още през 2018 г., се тества интензивно от клиентите в ежедневни транспортни операции и трябва да влезе в серийно производство през 2021 година.

Повече за събитието – в броя на списание КАМИОНИ от октомври 2020 г. – на хартия и онлайн – безплатно, на – адрес www.transport-press.bg.

<< Обратно към новините