Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

MAN пуска TGE Coach

16.09.2020

MAN пуска TGE Coach

От MAN Truck & Bus обявиха, че разширяват гамата си от минибусове TGE с туристическа версия, базирана на популярния ван.

[✕]

 
Досега в гамата на TGE присъстваха междуградска версия за превози на дълги разстояния TGE Intercity, градският вариант TGE City и гъвкавата комби версия с 8+1 места.

Новият TGE Coach MAN дава възможност на немския производител да предложи пълна гама от минибусове в допълнение към гамата си от големи туристически автобуси. Новият TGE Coach ще предлага до 16 места, достатъчно вътрешно пространство и комфорт на високо ниво. Комби версията пък вече ще налична и като напълно електрически минибус eTGE.

MAN TGE Coach ще е подходящ за комфортни пътувания на дълги разстояния. Базиран е на най-дългата версия на панелния ван TGE. Дължината му е 7,4 м при покрив висок 2,62 м без климатичната система. Очакванията са моделът да предложи икономично пътуване по магистрала и благодарение на ниския коефициент на въздушно съпротивление – 0,33. Задвижването е поверено на доказания двулитров турбодизелов двигател с максимален въртящ момент от 410 Нм и максимална мощност от 177 к.с. Вариантите за предавателна кутия са 6-степенна механична и 8-степенна автоматична трансмисия.
С допустимата си максимална маса от 5 т минибусът ще може да превозва до 16 пътника при различна конфигурация на седалките, които могат да бъдат както стандартни, така и с кожена тапицерия.

Багажните отделения стандартно са с обем 1700 л, като вътрешни багажници над седалките също са налични. Първата седалка след пасажерската врата е оборудвана за стюард, на разположение е и 15-литров хладилник. Електронната климатична система е с мощност 13 квт и може да опреснява до 2040 куб. м въздух на час.

Минибусът е оборудван с безжичен интернет, мултимедия и всички системи за сигурност, включително асистент срещу силни пориви на страничен вятър.

<< Обратно към новините