Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Свързаността при MAN TGE вече е стандартно оборудване

16.09.2020

Свързаността при MAN TGE вече е стандартно оборудване

MAN Truck & Bus обяви, че започва оборудването на лекотоварния си модел TGE със системата MAN Telematics като стандарт. В комбинация с новото поколение онлайн услуги това дава възможност за използването на множество нови функции.

[✕]

 
Новият модул на MAN Telematics, снабден с 3 бутона вече се монтира в тапицерията на тавана на TGE. Той дава възможност за лесен достъп до спешни повиквания в ЕС и за използване на сервизните и информационните услуги на MAN.

При TGE вече се предлагат 4 нови варианта на информационно-развлекателна система, от които клиентите могат да избират - от базовия MAN Radio Van до пълната версия MAN Media Van Business Navigation. Вече е налична лесна интеграция на смартфон, стрийминг услуги и информация за трафика в реално време.

С обновената система се отварят изцяло нови възможности за работа в мрежа. Сред новодобавените услуги са функцията MAN Live Traffic, както и нови информационно-развлекателни приложения в автомобила.

Познатите приложения като тези за паркинги и бензиностанции вече са интегрирани в навигацията и тъй като са постоянно онлайн, предоставят информация в реално време за цените на горивата или таксите за паркиране. Скоро ще бъдат на разположение приложения за новини, времето и още новости от MAN DigitalServices.

TGE получава също така изцяло ново поколение онлайн-информационни системи за поддръжка на автомобила, които значително ще улеснят ежедневната експлоатация.

Новите информационно-развлекателни системи са достъпни за всички модели MAN TGE с дизелови двигатели от моделна година 2021. Най-очевидната иновация в модела от 2021 г. - заедно с новата информационно-развлекателна система, е иновативният модул с 3 бутона, който издига комфорта и безопасността на водача на съвсем ново ниво.

Модулът с два сиви бутона и един сигнален червен бутон, дава възможност за спешни повиквания в ЕС и достъп до различни услуги на MAN. При натискане на червения бутон SOS или при задействане на въздушната възглавница, автоматично се осъществява аудио връзка с центъра за спешни повиквания 112. Модулът едновременно предава местоположението на автомобила и друга информация, определена от закона, за да се ускори спасителната операция.

С бутона със символ гаечен ключ се вика MAN Mobile24 Call Center. Модулът свързва водача с точния човек в Call Center, използвайки предварително зададения език в информационно-развлекателната система. В същото време системата предава до на MAN Mobile24 важни данни за превозното средство като местоположение, кодове за грешки, така че диагностиката и ремонтите могат да бъдат направени бързо.

Информационният бутон - този със символа i - също прави връзка с центъра за повиквания MAN Mobile24 - за изясняване на проблеми, свързани с автомобила. Новият модул с 3 бутона е достъпен за всички нови модели радиостанции за MAN TGE - срещу допълнително заплащане при базовата версия MAN Radio Van и като стандартно оборудване за всички останали версии.

При новото поколение информационно-развлекателни системи на MAN се предлагат вариантите MAN Radio Van, MAN Media Van, MAN Media Van Business и MAN Media Van Business Navigation.

MAN Radio Van – базовата версията на новата информационно-развлекателна система при MAN TGE изпълнява основната си функция - радио. Шофьорът може също да възпроизвежда свои аудио файлове чрез слот за SD карта. Радиото се управлява с лесни бутони и копчета. Използването на услуги за разговори, през новия модул с 3 бутона, може да бъде поръчано като допълнителна екстра към MAN Radio Van.

MAN Media Van е информационно-развлекателна система с 6.5-инчов TFT сензорен дисплей и съчетава функциите на радио, мултмедиен център, модул за свободни ръце и бордови компютър. Всички функции могат да се управляват с помощта на сензорния дисплей. Интерфейсът MAN SmartLink дава възможност да се свърже мобилен телефон към системата с кабел и да се използват приложения от Mir-rorLinkTM, Apple CarPlayTM или Android AutoTM. Също така е възможно свързване на камера за обратно виждане към монитора на информационно-развлекателната система, ако е извършена подготовка. Осъществяването на спешни повиквания чрез модула с 3 бутона е включено в MAN Media Van.

Информационно-развлекателната система MAN Media Van Business може да бъде разпозната по 8-инчовия цветен дисплей със сензорен екран. Този модел е идеален за хора, които търсят по-голяма лекота на използване и допълнителна свързаност. Стандартният безжичен интерфейс MAN SmartLink позволява безжично свързване на смартфон и по този начин използване на системата със свободни ръце и на услугите за стрийминг в информационно-развлекателната система. MAN Media Van Business може да използва и приложения за времето или новини. Включен е и модулът с 3 бутона за повикване на услуги.

MAN Media Van Business Navigation е всеобхватен пакет. В допълнение към осем-инчовия цветен дисплей със сензорен екран при него има безжичната WiFi връзка за смартфон, подобрени приложения в автомобила и опционална връзка за камера за обратно виждане. MAN Media Van Business Navigation има вградена навигационна система с трафик на живо от MAN и редовни актуализации на картите. Това прави тази версия особено подходяща за търговска употреба. Включен е 2-годишен лиценз за трафик информация в реално време и получаване на постепенни актуализации от MAN на картата, който може да бъде удължен, ако е необходимо. Навигацията може да се използва без актуализации на карти или трафик на живо след изтичане на лиценза. Модулът с 3 бутона също е стандарт при MAN Media Van Business Navigation.

<< Обратно към новините