FIA ETRC обяви купа GOODYEAR

09.09.2020

FIA ETRC обяви купа GOODYEAR

В навечерието на дългоочаквания първи старт от тазгодишния Европейски пистов шампионат за камиони (ETRC) от FIA обявиха, че купата, известна досега като Купа на промоутърите, през новия сезон става купа на Goodyear.

[✕]

Категорията, в която се състезават пилоти с рейтинг „Chrome“ и e посветена на таланти, чиято изява се очаква, ще бъде известна като Goodyear Cup. Тя запазва досегашната си структура, която я превърна в толкова популярното „Състезание в състезанието“, още когато бе представена през 2017 г.

Goodyear е официален партньор на FIA ETRC от 2016 г., като доставя на шампионата своите специално разработени състезателни гуми за камиони. Оттогава компанията прилага новите технологии и разработки при създаването на гумите, които се използват от всички пилоти на камиони в свръхконкурентния свят на FIA ETRC.

„След като от няколко години сме изключителен доставчик на гуми за европейския шампионат на FIA за състезания с камиони, купата на Goodyear е короната на дългогодишното ни партньорство. Сега повече от всякога е важно да се дадат всички шансове на таланти, чиято изява предстои. Горди сме да го направим в рамките на една от най-смелите серии от моторни спортове” казва Мачей Шимански, директор Маркетинг на гуми за търговски превозни средства в Европа в Goodyear.

Партньорството за титлата на Promoter’s Cup е силен ангажимент в труден момент и ще осигури паричните награди за Топ 10 в класирането на купата.

Говорейки за удължаването на партньорството, Ролф Вернер от ETRA Promotion каза: „Радваме се, че Goodyear разшири участието си в шампионата и ще бъде титулярен партньор на Купата на Промоутъра за този сезон. Goodyear е на борда от момента, когато ETRA за първи път пое промоцията на шампионата и оттогава е ключов партньор, който споделя основните ценности на състезанията с камиони от най-висок клас.“

Първият кръг на сезона на FIA ETRC за 2020 г. в Мост, Чехияt през миналия уикенд вече осигури вълнуващи състезания в категорията Chrome, като близо половината от пилотите в стартовата решетка се борят за подиума в купата на Goodyear. Очевидно през сезона предстоят още вълнуващи битки.

<< Обратно към новините