Световна премиера на новия Caddy California

03.09.2020

Световна премиера на новия Caddy California

Volkswagen Commercial Vehicles представя световната премиера на новия Caddy California. Всеки детайл тук е преосмислен, преработен и с нов дизайн. И въпреки това автомобилът несъмнено е наследникът на многофункционалния Caddy Beach.

[✕]

Кросоувър, компактен ван и кемпер в едно. Името казва всичко: California. Това означава иновативни детайлни решения, както в T3, T4, T5, T6 и T6.1 направили California един от най-успешните кемпери в света.

С Grand California Volkswagen Commercial Vehicles прехвърли философията на „многофункционалността“ към големия клас на Crafter през 2019 г. Сега, през 2020 г., Caddy California дебютира в сегмента на компактните кемпери. Отсега нататък вече има три модела California – това е семейство от кемпери за всеки бюджет, всяко пътуване и всяко приключение.

Caddy California е базиран на новото пето поколение Caddy. Това е първият кемпер ван, който използва конструктивните предимства на модулната напречна матрица (MQB): най-нови технологии и увеличаване на пространството. Caddy California е с дължина 4501 мм и ще излезе на пазара преди края на годината. Версия с по-дълго междуосие – дължина 4 853 мм, ще излезе през 2021 г. Задната част впечатлява с модули за кемпери, обмислени до последния детайл. Те включват и ново сгъваемо легло. С пружините и висококачествения матрак, конструкцията осигурява същото високо ниво на комфорт при спане като леглата в T6.1 California и Grand California.

С размери от 1 980 x 1070 мм, леглото е достатъчно голямо. Сгънато, то се намалява до една трета от дължината му и стои компактно орибрано. Докато при предишния модел вторият ред седалки беше част от конструкцията на леглото, тук това вече не е така. Преди пътуване седалките от втория ред могат да бъдат извадени много лесно. Caddy California по този начин осигурява значително повече място за съхранение.

Мини кухнята на Caddy California е нов елемент и акцент в този клас кемпери. Закрепена към лявата стена на товарното пространство, когато задната врата е отворена, кухнята може да бъде извадена отзад. По този начин се осигурява и защита от дъжд по време на готвене. Фактът, че кухнята се използва отзад на автомобила, осигурява оптимален достъп в изправено положение. Новата мини кухня се състои от две подвижни части. В горната част е интегрирана готварска печка с една плоча, включваща защита от вятър и удобен рафт.

Долната изтегляща се част съдържа табла за прибори и допълнително място за съхранение на продукти за готвене. В задната част на кухнята е вградена сигурно заключено тоделение с подови отдушници за газовата бутилка, която е с обем на пълнене около 1,85 кг. С мини кухнята на борда си Caddy California се превръща в дом на колела.

Като опция Caddy California може да бъде конфигуриран с голям панорамен люк. През нощта стъкленият покрив от 1,4 м2 отваря гледка към звездите, а през деня залива интериора със светлина. Volkswagen Commercial Vehicles допълнително се подобрили практичната система за съхранение на багаж на задните странични прозорци, която може да поеме предмети с тегло до пет килограма от всяка страна. Системата от завеси също е усъвършенствана. Решени в светли, но неутрални цветове, завесите на предните странични прозорци и задното стъкло отново са закрепени от магнити, пришити в плата. Задните странични прозорци са покрити от отделенията за съхранение. За предното стъкло и панорамния люк са използвани допълнителни крепежни елементи в допълнение към магнитите.

Нови вентилационни отвори с вграден “летящ екран” за вратата на водача и предната пътническа врата - сигурно задържани от страничните стъкла на прозореца и рамката на вратата - оптимизират температурата в кемпера. Нова система с безпроблемно затъмняващи се LED светлини осигурява с мека бяла светлина индивидуални настройки на яркостта над леглото, докато в отворения заден капак LED диодите също осигуряват добро осветление. Два къмпинг стола и маса за къмпинг - класика, която е едновременно лека и практична - могат бързо да бъдат прибрани в преработено отделение под леглото.

Благодарение на MQB, новите технологии влизат в моделната линия. Интерактивните интерфейси към водача и пътника на предната седалка се формират от новия Digital Cockpit (по избор напълно цифрови инструменти) и радио и информационно-развлекателни системи с до 10-инчови дисплеи. Съчетанието на Digital Cockpit и най-добрата 10-инчова навигационна система Discover Pro създава нов цифров пейзаж от индикатори и контроли: Innovision Cockpit. Чрез онлайн устройство за свързване (OCU) с интегриран eSIM информационно-развлекателните системи имат достъп до мобилните онлайн услуги и функции на Volkswagen Wе. По този начин Caddy California винаги е свързан.

Перфектно се вписва в света на цифровите услуги на Caddy California и безплатното ново приложение California on Tour1. Разработено за смартфони Apple и Android, приложението предоставя цял набор от информация, включително за къмпинги и терени, къмпинг бизнеси, станции за вода и отпадъци, всякакви различни развлекателни дейности (като велосипеди под наем и неща, които трябва да се видят). Приложението може да се използва с всички кемпери VWCV.

Новите технологични акценти на Caddy California включват прогресивни системи за подпомагане на водача като Travel Assist - система за частично автоматизирано шофиране в целия диапазон на скоростта. Също толкова иновативен е Trailer Assist за частично автоматизирано и по този начин изключително лесно маневриране с ремарке. Общо 19 различни системи за помощ на водача ще бъдат на разположение за Caddy California.

Новите турбодизелови двигатели (TDI) на Caddy California са особено устойчиви. Благодарение на двойния SCR каталитичен преобразувател и двойното впръскване - двойно дозиране - на AdBlue, емисиите на азотен оксид (NOx) са значително намалени в сравнение с предишния модел. При пускането им на пазара двигателите TDI ще се предлагат с две нива на мощност: 55 кВ (75 к.с.) и 90 кВ (122 к.с.). Ефективността на TDI двигателите се подобрява допълнително от новия външен дизайн на Caddy California.

От 4 септември Volkswagen Commercial Vehicles ще представи новия Caddy California за първи път пред публика на виртуален щанд за кемпер ванове. Онлайн посетителите на http://bit.ly/start_virtueller-reisemobil-messestand ще могат да разберат повече във виртуална обиколка не само за новия модел, но и за California 6.1 и Grand California. Експерт в реално време ще бъде на разположение, за да предостави на посетителите на този цифров свят необходимата информация.

<< Обратно към новините