1800 е-ванове от Mercedes за Amazon

01.09.2020

1800 е-ванове от Mercedes за Amazon

Mercedes премахва въглерода от превозните си средства и подсигурява европейския автопарк за доставки на Amazon с 1800 електрически ванове.

[✕]

 
 

През тази година Amazon ще добави над 1800 електрически автомобила от Mercedes-Benz Vans към своя автопарк за доставка в Европа. В същото време от Mercedes-Benz обявиха, че се присъединяват към споразумението The Climate Pledge, което призовава подписалите го страни да постигнат нулеви въглеродни емисии в своя бизнес до 2040 г. – цяло десетилетие преди заложената в Парижкото споразумение 2050-а година.

Amazon добавя 1800 електрически превозни средства от Mercedes-Benz като част от нашето пътуване към изграждането на най-устойчивия транспортен автопарк в света. Ние ще действаме бързо, за да пуснем тези ванове на път още тази година, каза Джеф Безос, основател на Amazon.

Като част от ангажимента на Mercedes-Benz по The Climate Pledge, компанията увеличава ангажимента си към Ambition2039 - пътна карта за неутрална на CO2 мобилност. Компанията оценява начините за премахване на въглерода от цялата си производствена верига, от развойната дейност до мрежата от доставчици, от собственото производство до електрификацията на продуктите, и се стреми да осигури възобновяеми енергийни източници за електрическите превозни средства.

Компанията вече отбелязва добър напредък в тази посока: до края на тази година портфолиото от превозни средства на Mercedes ще включва пет напълно електрически модела и повече от 20 хибрида.

1200 eSprinter и 600 eVito за Amazon

Поръчката на Amazon е крайъгълен камък за Mercedes-Benz Vans – това е най-голямата поръчка на електрически превозни средства за производителя до момента, съответно Amazon е най-големият партньор за устойчив транспорт. 1200 EVs в поръчката са от най-новия електрически ван, предлаган в Mercedes-Benz - eSprinter, с по-голяма товароносимост от първото превозно средство с нулеви емисии на производителя - eVito. ESprinter включва най-съвременните функции за безопасност, включително електрическа ръчна спирачка, активна помощ при спиране, камера за заден ход, асистент за сляпа зона и други.

Останалите 600 превозни средства са от средния по обем електрически ван на производителя, eVito. Той ще бъде предоставен на доставчици, работещи в райони, които изискват достъп на по-малко превозно средство.

<< Обратно към новините