Volvo FH I-Save става още по-ефективен

28.08.2020

Новата версия на модела спестява до 10 процента гориво

Volvo FH I-Save става още по-ефективен

От Volvo Trucks обявиха, че пускат нова, още по-икономична версия на Volvo FH I-Save, която може да намали разходите за гориво с до 10 процента.

[✕]

 
Подобрението на ефективността по отношение разхода на гориво е с три процентни пункта спрямо досегашното поколение на FH, оборудвано с пакета I-Save. Фактът, че Volvo FH с I-Save може да намали значително разходите за гориво в сравнение с камион без I-Save, оборудван с конвенционалния 13-литров двигател на шведския производител, е бил потвърден от независими тестове, както и опита на клиентите.

Новият Volvo FH с I-Save става част от новата европейска продуктова гама на Volvo Trucks, представена през пролетта на 2020 г. I-Save включва множество решения за икономия на гориво, сред които на първо място е двигателят на Volvo D13TC. 13-литровият турбодизелов агрегат на Volvo, пуснат в началото на 2019 г., е най-ефективният двигател на компанията до момента.

С пускането на първото поколение Volvo FH с I-Save през 2019 г., Volvo Trucks показа, че разходите за гориво - дизел и AdBlue могат да бъдат намалени с до 7 процента в сравнение с камион без I-Save, оборудван с 13-литровия двигател.

При новото поколение Volvo FH с I-Save разходът на гориво е снижен чрез актуализации на софтуера след анализ на данни от потребителите. Така балансът между разхода на гориво и управляемостта е подобрен и оптимизиран, което води до още спестяване на гориво при шофиране в екорежим.

В допълнение към ъпгрейда на I-Save, новият Volvo FH има по-аеродинамичен дизайн. За повече пестене на гориво I-See има нова функция. Тя позволява точна преценка кога един наклон може да бъде изкачен с ниски обороти на двигателя, както и движение на празен ход на силовия агрегат (I-Roll) - дори при терен, който изглежда равен за човешкото око.

Новият Volvo FH с I-Save не е крачка напред само по отношение на икономията на гориво. Оптимизираният въртящ момент на двигателя, достъпен в широк оборотен диапазон обороти, осигурява плавно шофиране и поддържане на висока и постоянна средна скорост, дори при пресечен терен.

Факти за новия Volvo FH I-Save

  • Новият Volvo FH с I-Save ще бъде наличен за поръчки в Европа от септември 2020 г.
  • 13-литров двигател Volvo D13TC с мощност 460 к.с. (2600 Нм) или 500 к.с. (2800 Нм)
  • Базирана на карта система I-See, която събира информация за планирания маршрут, за да използва кинетичната енергия на камиона
  • Система за превключване на предавките I-Shift със софтуер, оптимизиран за операции на дълги разстояния (екорежим)
  • Темпомат I-Cruise с I-Roll, който регулира скоростта, за да намали разхода на гориво
  • Горивоспестяващ заден двигателен мост, кормилно управление с променливо налягане на помпата, пълен пакет въздушни дефлектори


От Volvo Trucks допълват, че разликата в разхода на гориво се изчислява чрез сравняване на разходите за дизел и AdBlue между FH I-Save с двигател D13TC Euro 6 D, оборудван с горивоспестяващ пакет за дълги разстояния и FH I-Save с D13 eSCR Euro 6 D без пакета за далечни разстояния. Уточнява се, че действителната икономия на гориво варира в зависимост от опита на водача, използването на круиз контрол, спецификациите на превозното средство, натоварването на превозното средство, действителната топография и текущите метеорологични условия.

<< Обратно към новините