Автобусите Mercedes-Benz и Setra – със специална защита срещу COVID-19

04.08.2020

Автобусите Mercedes-Benz и Setra – със специална защита срещу COVID-19

Daimler Buses обяви, че започва да предлага решения за защита по време на работа на водачите и пътниците в автобусите Mercedes-Benz и Setra от заразяване с коронавирус.

[✕]

 
Предлаганите от немския производител решения са свързани с модернизиране и разширяване на обичайните защити от стъкло и поликарбонат.

Идеята е, че пандемията от COVID-19 продължава, но автобусните превози в някои сегменти започват да набират скорост, след като бе отменена забраната за работа на германските компании за пътнически превози заради заразата. Немският производител иска всеки, който пътува в автобус на Mercedes-Benz или Setra, да може да разчита на възможно най-високо ниво на безопасност и комфорт.

За по-добра защита на пътниците и шофьорите на автобусипо време на пандемията Daimler Buses вече предлага монтиране на модернизираната защита при градския автобус Mercedes-Benz Citaro и междуградския модел Setra LE.

Други мерки включват оптимизиране на филтъра за климатизация на салона и осигуряване на оптимална вентилация на вътрешното пространство, дори когато автобусът е на място. Инженерите работят върху увеличаване на дела на чистия въздух във вътрешността и за намаляване на концентрацията на замърсяващи частици във въздуха в автобусите. Системите за вентилация също могат да се оборудват с дезинфектанти.

<< Обратно към новините