Задава се Mercedes-Benz T-Class

03.08.2020

Изцяло новият модел е компактен градски ван за семейства, за активен отдих и за работа и споделя платформа с новия Citan

Задава се Mercedes-Benz T-Class

От немският гигант Mercedes-Benz съобщиха, че са готови със създаването на нов пътнически модел, базиран на платформата на компактен ван.

[✕]

 

Новият модел ще е съобразен с нуждите на семействата, като същевременно ще е подходящ и за активен отдих, но и за работа. Той ще носи белезите на вановете на марката, които покриват всички сегменти и отговарят на изискванията на клиентите за просторен вътрешен обем и висок и комфорт.

Подобно на моделът V-Class, който е позициониран успешно в сегмента на средните пътнически ванове, Mercedes-Benz ще предложи на индивидуални клиенти от първата половина на 2022 г. и компактен пътнически ван с означение T-Class.

Като напълно нова разработка, T-Class ще бъде ясно забележим от пръв поглед като член на фамилията Mercedes-Benz и ще има неизменно типични характеристики на марката с тривърхата звезда. Така по отношение на дизайна, стойността, безопасността и свързаността, новият автомобил ще носи изцяло ДНК-то на немската марка.

Т-класата ще отговори на нуждите на семействата и хората, ориентирани към свободното време, с атрактивно съотношение цена-стойност. Означението Т говори за ефикасни концепции за пространство и по този начин е напълно подходящо за обозначаване на компактните ванове на Mercedes-Benz.

С голямото си вътрешно пространство, но без компромис с комфорта T-Class ще бъде автомобил подходящ за различни приложения, включително за превоз на пътници в услугите за споделяне. Широки плъзгащи се врати от двете страни на автомобила ще позволяват лесен и удобен достъп до интериора. Наред с конвенционалните задвижващи системи, ще има и напълно електрически версия.

В сегмента на компактните ванове от 2012 г. Mercedes-Benz се представя с модела Citan. През август миналата година компанията анонсира наследник на компактния градски ван за доставки, заедно с напълно електрически вариант. На базата на тази платформа ще бъдат създадени две превозни средства. Докато Citan е безкомпромисен автомобил, съобразен с изискванията на бизнес клиентите, то T-класата ще се фокусира основно върху индивидуалните клиенти.

T-класата и Citan ще бъдат създадени отново в сътрудничество с Renault-Nissan-Mitsubishi.

<< Обратно към новините