Проф. д-р Фридеман Кайнер – на семинара “Пакет Мобилност – проблеми и решения”

24.07.2020

Проф. д-р Фридеман Кайнер – на семинара “Пакет Мобилност – проблеми и решения”

Професор доктор Фридеман Кайнер е от Катедрата по право в университета в Манхайм. Той ще присъства онлайн на работната среща/уебинар „Пакет Мобилност – проблеми и решения“ и ще отговаря на въпроси.

[✕]

 
Работната среща/уебинар на тема „Пакет Мобилност – проблеми и решения“ се организира на 30 юли 2020 от Адвокатска кантора „Д-р Решке“. Повече информация – тук. На нея юристи с опит в Западна Европа ще разглеждат следните въпроси:

  • Кои са предвидените от Пакет Мобилност промени?
  • Могат ли последиците от Пакет Мобилност да бъдат избегнати чрез учредяване на транспортни дружества в Западна Европа?
  • В коя държава ще бъде облагана печалбата на едно новоучредено дружество, къде ще се дължи данък „дивидент“?

Към лекторите ще се присъедини и професор доктор Фридеман Кайнер – ръководител на катедрата по гражданско право, германско и европейско търговско и трудово право. Неговите познания по много теми в областта на германското и европейското търговско право, както и на гражданското право в неговите взаимодействия с германската и европейската икономическа конституция са изключително обширни, с което той може да бъде полезен за детайлни отговори на въпроси от участниците в семинара. Примери са правото на вътрешния пазар, антитръстовото законодателство или трудовото право.

Професор Кайнер оглавява и международната програма за обучение M.C.B.L. (Магистър по сравнително стопанско право), както и програмата за подготовка за изпити на катедрата по право (Rep2).

[✕]


Регистрация за работната среща/уебинар можете да направите тук.

<< Обратно към новините