Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

MAN Lion’s City E тръгва и в Мюнхен

22.07.2020

MAN Lion’s City E тръгва и в Мюнхен

MAN Lion's City E ще отвежда жителите и посетителите на Мюнхен до тяхната дестинация по автобусна линия на MVG.

[✕]

 
 

Новият изцяло електрически автобус от MAN се използва за първи път в Мюнхен. По време на тестовия период, операторът на градския транспорт Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) е бил особено фокусиран върху пробега на автобуса.

MVG ще използва Lion's City E за редовни обслужвания на автобусна линия 100 в центъра на Мюнхен. 12-метровата версия на MAN Lion's City E има капацитет за до 88 пътници и пробег до 270 км при благоприятни условия.

Като част от пътната карта за е-мобилност, MAN стартира интензивни изпитания с новия електрически автобус, за да придобие практически опит в операциите с редовна експлоатация. Автобусът запазва цветовете и оборудването на MVG, така че той ще бъде незабавно разпознаваем като превозно средство на мюнхенския оператор за обществен транспорт.

Благодарение на трите врати се осигурява бърз поток от пътници по популярния автобусен маршрут. Електрическият автобус може да побере до 88 пътници. Дизайнът на изцяло електрическия MAN, спечелил множество награди, въвежда динамичен нов стил в градския пейзаж в Мюнхен.

Впечатляваща характеристика е оптимизираната зона за сядане отзад в салона, в резултат на премахването на капака на двигателя. Разработчиците са създали по-привлекателно осветление и са инсталирали четири допълнителни места.

Електрическият автобус се задвижва от централен двигател на задната ос. Дизайнът е по-достъпен от този на двигателите, раположени в непосредствена близост до главините на колелата. Същата задвижваща ос е инсталирана и при другите модели от новото поколение Lion's City. Това осигурява предимства, когато става дума за работа по поддръжката и общите разходи за собственост.

В солобуса изцяло електрическата задвижваща линия произвежда между 160 кВт и 240 кВт. Енергията за това идва от шест литиево-йонни батерии с 480 кВтч инсталирана мощност. Това позволява на Lion's City E надеждно да гарантира пробег от 200 км (до 270 км при благоприятни условия) през целия експлоатационен живот на батериите. С мощност на зареждане до 150 кВт, атобусът може да бъде напълно зареден за по-малко от три часа.

<< Обратно към новините