DHL Express България се довери на Sprinter

20.07.2020

Логистичната компания избра новия модел на бестселъра на Mercedes-Benz за доставка на пратки в страната

DHL Express България се довери на Sprinter

8 чисто нови лекотоварни автомобила Mercedes-Benz Sprinter предаде Силвър Стар, генерален дистрибутор на немската марка за България, на дългогодишния си партньор DHL Express България.

[✕]

 

Така логистичната компания обнови своя автопарк, като за пореден път се довери на сигурността и качеството на автомобилите за работа на Mercedes-Benz. Новите ванове са от модификацията 316 CDI с високо ниво на оборудване. Добавени са камера за задно виждане и интегрираната инфотеймънт система Mercedes-Benz User Experience (MBUX) за управление на функциите и комфорта в автомобила.„Един от основните стълбове в стратегията на DHL е предоставяне на най-добро качество на услугата, така че да свързваме хората по света и да подобряваме качеството им на живот. Това неизменно се случва, използвайки високотехнологични и безопасни превозни средства, какъвто със сигурност е Sprinter. От началото на местното ни партньорство, датиращо от 2011 г., Sprinter се е доказал като универсален инструмент за навременна и бърза доставка, независимо от условията, в които оперира“, сподели Антон Димитров, оперативен директор на DHL Express България. Той допълни, че досега логистичната компания е извършила близо 7 000 000 посещения при свои клиенти в България с Mercedes-Benz Sprinter.Освен, че е сред еталоните за безопасност и надеждност, Sprinter е убедителен и по отношение на разхода на гориво и комфорта. Това го прави изключително подходящ за доставки и в градските райони, и при дълги междуградски маршрути, каквито DHL Express изпълнява. Автомобилът гарантира дълъг пробег и икономия на гориво, благодарение на последното поколение двигатели на Mercedes-Benz OM 651.

Sprinter е един от най-технологичните лекотоварни автомобили с вече над 25-годишна история. Това е първият ван с асистент срещу странични пориви на вятъра, като функцията е стандарт при базовото оборудване. Моделът може да бъде оборудван с редица допълнителни системи за сигурност, като активен спирачен асистент за предотвратяване на злополуки, дистроник за поддържане на дистанция от движещия се отпред автомобил, асистент за следене на пътната лента и асистент за сляпа зона.

Deutsche Post DHL Group е водещата световна компания за пощенски и логистични услуги. Групата на Deutsche Post DHL. До 2050 г. групата си е поставила за цел да сведе въглеродните емисии, генерирани от логистичната си дейност, до нула.

Групата Силвър Стар е официален представител на немския концерн Daimler AG за България за марките Mercedes-Benz, SETRA, FUSO и Unimog.

<< Обратно към новините