FCA и Groupe PSA се сливат в STELLANTIS

20.07.2020

FCA и Groupe PSA се сливат в STELLANTIS

STELLANTIS е името на новата група, образувана от сливането на FCA и Groupe PSA. Това стана ясно от официално съобщение, дошло от централите на двете групи във Велизи-Вилакубле и Лондон.

[✕]

 

Правейки огромна стъпка, по пътя към приключване на своето равнопоставено сливане, както е дефинирано в Споразумението за обединение, обявено на 18 декември 2019 г., Peugeot S.A. (Groupe PSA) и Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA) (NYSE: FCAU / MTA: FCA) обявиха, че корпоративното име на новата група ще бъде STELLANTIS.

STELLANTIS произлиза от латинския глагол stello, който означава „озарявам със звезди“. То черпи вдъхновение от новия и амбициозен съюз на легендарни автомобилни марки и силни корпоративни култури, които в обединението си създават един от новите лидери на следващата ера на мобилността, като същевременно запазват цялата изключителна стойност и ценности на отделните си части.

STELLANTIS трябва да комбинира мащаба на наистина глобален бизнес с изключителния обхват и дълбочина на талант, ноу-хау и ресурси, които могат да осигурят решения за устойчива мобилност през идните десетилетия, се казва в съобщението.

Латинският произход на името отдава почит на богатата история на компаниите основатели, а асоциацията с астрономията улавя истинския дух на оптимизъм, енергия и обновяване, задвижващ това сливане, което ще промени бранша.

Процесът по избор на новото име е започнал малко след като бе обявено Споразумението за обединение, като висшето ръководство на двете компании е участвало активно през цялото време, с подкрепата на Publicis Group.

Името STELLANTIS ще бъде използвано изключително на ниво група като корпоративен бранд. Следващата стъпка от процеса ще бъде разкриването на логото, което заедно с името ще се превърне в корпоративна идентичност на бранда. Имената и логата на съставните брандове на групата остават непроменени.

Както бе обявено по-рано, очаква се проектът по сливането да приключи през първото тримесечие на 2021 г. при спазване на обичайните условия за финализиране, включително одобрение от акционерите на двете компании на съответните им извънредни общи събрания и удовлетворяване на антитръстовите и други регулаторни изисквания.

<< Обратно към новините