София Франс Ауто става новият вносител на Opel за България

26.06.2020

София Франс Ауто става новият вносител на Opel за България

Opel създава нов бизнес модел в България, като доверява управлението на дейността си у нас на София Франс Ауто.

[✕]

 
Opel продължава да развива своя бизнес на избрани европейски пазари, в съответствие със стратегическия си план PACE!, целящ все по-голяма гъвкавост и ефективност, съобщават от централата в Рюселсхайм.

Като следваща стъпка за постигане на растеж от Opel са решили да доверят управлението на бизнеса си в България на успешна и реномирана компания, каквато е София Франс Ауто, която ще бъде партньор - вносител в страната на немската марка.

Договорът вече е факт. След приключване на сделката, София Франс Ауто ще стане официален вносител на Opel за България. Кога ще се случи това зависи изцяло от официалното одобрение на държавните регулаторни органи.

Настоящите служители на Opel в България също ще бъдат прехвърлени в новата компания, съгласно действащото законодателство, най-късно до момента на финализиране на сделката.

„Това е поредното решение в съответствие с целите на нашия стратегически план PACE!, който ще направи бизнеса ни в редица европейски страни по-гъвкав, ефективен и конкурентен“, каза Ксавие Дюшмен, управляващ директор Продажби, следпродажбено обслужване и маркетинг на Opel/ Vauxhall. „Уверени сме, че тази стъпка ще доведе до още по-добро представяне на марката ни в България.“, допълва той.

От Opel Southeast Europe пък заявиха, че всички настоящи дилъри на Opel в България ще продължат партньорството си с Opel. Opel и бъдещият вносител ще работят заедно, за да осигурят безпроблемен преход към новия бизнес модел с основен приоритет - перфектното обслужване на клиентите.

София Франс Ауто е официален вносител на Peugeot от 27 години. С почти 56 000 нови автомобила, продадени през този период, компанията е един много успешен партньор на марките Peugeot и DS в България.

През 2019 година Опел продаде над 1000 автомобила в България. Благодарение на новата организационна структура, богатата на традиции германска марка иска да расте устойчиво в страната през следващите години.

<< Обратно към новините