UTA предлага разплащане на пътна такса в България за всички категории превозни средства

25.06.2020

UTA предлага разплащане на пътна такса в България за всички категории превозни средства

UTA, един от водещите картодържатели на горивни и сервизни карти в Европа, добави в офертата си за пътни такси още една държава.

[✕]

Клиентите на UTA вече могат да заплащат пътни такси и в България. UTA фул сървис картата вече се приема при закупуване на електронни винетки (за автомобили до 3,5 т) и маршрутни карти (за автомобили над 3,5 т и автобуси).

„С присъединяването и на България като пътен контекст, UTA вече предлага решения за заплащане на пътни такси в 26 европейски държави. С непрекъснатото разширяване на нашите продукти и присъствие, ние успешно подкрепяме нашите клиенти, като утвърден доставчик на комплексни услуги за мобилността“, казва Карстен Бетерман, главен изпълнителен директор на UTA. 

UTA предлага разплащане на пътна такса в България за всички категории превозни средства, като с UTA фул сървис картата могат да се закупуват както електронни винетки за всички автомобили до 3,5 т, така и маршрутни карти за автомобилите над 3,5 т. При разплащането съществуват няколко варианта: на терминалите за самообслужване и пунктовете за продажба, по интернет или чрез мобилно приложение. Заплащането се извършва чрез въвеждане на данните на фул сървис картата.

„Удобното разплащане на пътната такса с UTA картата спестява на нашите клиенти време и усилия. Много се радвам, че нашите услуги са представени и във важната транзитна държава България“, отбелязва Габриел Мулен, директор продажби и маркетинг в UTA.

В България задължително се таксуват всички превозни средства движещи се по магистрали и първокласни пътища. Докато леките автомобили трябва да закупуват електронни винетки, за всички тежкотоварни автомобили и автобуси важи система за таксуване на база изминато разстояние. Потребителите могат да избират между автоматично отчитане чрез устройство или чрез ръчно закупуване на маршрутна карта. Размера на тарифата при тежкотоварните автомобили се определя според категорията на пътя, брой оси и емисионна класа на превозното средство.
 

<< Обратно към новините